RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk ordre fra Carl I. Hagen


Alle partier har jo ungdomsgrupper, så nå danner vi seniorgruppe, forteller disse fire interimstyremedlemmene i Frp Ullern: (Fra v:) Reidar Berg, Unni D. Daaland, Reidun Vatten og Nico Grønn. Foto: Fredrik Eckhoff
Alle partier har jo ungdomsgrupper, så nå danner vi seniorgruppe, forteller disse fire interimstyremedlemmene i Frp Ullern: (Fra v:) Reidar Berg, Unni D. Daaland, Reidun Vatten og Nico Grønn. Foto: Fredrik Eckhoff
Her er hans seniorgarde.

ULLERN: Det er en kampvillig kvartett vi møter, som i valgkampinnspurten kan fortelle at seniorenes eget lokallag for frp'ere i bydelen er dannet.

– Denne seniorgruppen er en selvsagt ting, et must, mener Reidun Vatten.

Kampsaker

Foreløpig er det et interimstyre som er ledet av en av de virkelige veteranene, Reidar Berg (85). Han har så lang fartstid som seniorpolitiker at han faktisk var med den gangen partiet dannet en seniorgruppe for Oslo i 1993.

– Vi hadde mange møter, men den gruppen avgikk ved døden etter hvert, forteller Berg.

Nå har altså Bestum-beboeren Carl I. Hagen oppfordret til samling av seniorene i Bydel Ullern, og allerede kan styret skilte med rundt 65 medlemmer over 62 år.

– Hva er kampsakene?

Styremedlem Nico Grønn ramser opp i fleng: Legeattest for bilkjøring, datakurs for eldre, pensjonisters høye skattenivå, satsing på infrastruktur, kamp mot kriminalitet, og mye mer.

– Hva bør gjøres med legeattest for bilkjøring for eksempel?

– I dag kreves det legeattest av alle over 70 år for å kjøre bil. Hvorfor det? sier Grønn. – Levealderen har jo økt mye siden dette ble innført. Grensen bør økes til 75 år.

Kyststi og krim

– Hva med lokale saker?

Berg nevner kyststien mellom Vækerø og Sollerudstranda. Han minner om at det stadig står noe arbeid igjen for at den idylliske stien skal bli tilgjengelig for alle, også helt bort til Sollerudstranda.

– Også er det bare tull at p-plassene til Maxbo ikke kan brukes i helgene av turgåere, sier han.

Økningen i kriminalitet mot eldre og innbrudd i boliger engasjerer også senior-frp'erne fra Ullern.

– Politiet har kapasitet til å ta dem som kjører fire-fem kilometer for fort på skoleveiene. Vi ønsker mer politi og oppsyn med de kriminelle som forbryter seg mot eldre og som begår innbrudd, sier Berg, som mener at de som blir tatt, får for korte straffer.

De er alle fire enige om at eldreomsorgen må styrkes, og at det er altfor lett at midler blir flyttet bort fra eldreomsorgen. Derfor ser de gjerne at større statlige midler blir øremerket eldreomsorg.

Eldrehus?

Reidun Vatten. Hun mener at Bydel Ullern bør få et "eldrehus" sentralt plassert i bydelen, et slags servicehus som kan serve seniorene i bydelen, med toaletter, hvilerom og så videre.

– Slik ser man ofte i utlandet, hvorfor ikke her, sier hun, og de andre nikker.

I det hele tatt, det er mye å ta tak i for seniorene i bydelen. Nå blir det spennende å se om noen av de andre politiske partiene følger etter med egne seniorgrupper!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere