*Nettavisen* Nyheter.

Fikk p-bot midt på natta

 

Johanna Suhrland setter store spørsmålstegn ved praksisen til Trafikketaten, når de flyr rundt nattestid for å bøtelegge folk som sliter med å finne parkering på Manglerud.

MANGLERUD: Suhrland har besøk av sin gode venn Finn Andreassen. Han har opplevd store vansker med å finne plass til parkering. Resultatet er to bøter på kort tid á 500 kroner.

- Jeg synes dette er helt urimelig av Trafikketaten, sier Johanna Suhrland.

Irritert

Bilen til Andreassen har stått på plasser hvor folk til stadighet parkerer. Uten å få bøter. I det ene tilfellet sto bilen parkert i en sving i krysset Våronnveien/Rugveien. Rugveien er blindvei. Ergo er det ingen gjennomgangstrafikk.

LES OGSÅ: Tar ikke selvkritikk

Likevel har Trafikketaten målt bilen til å stå for nært krysset. Suhrland synes det er en rigid opptreden fra Trafikketaten.

- Bilen sto helt ufarlig plassert. Det står jo alltid biler her, uten at de får noen bot. Det er praksisen til Trafikketaten jeg reagerer på. Den virker vilkårlig. Skal dette ha noen mening, må de opptre konsekvent, sier Suhrland bestemt.

Hun synes også det er høyst påfallende at etaten har vært på "tokt" midt på natta.

- De har skrevet ut bøter i 05-tida på natta. Jeg har en mistanke om at de som skriver ut bøter har provisjon. Det er pussig at de går rundt på natta, hvor det ikke er noen trafikk i gata.

Håpløst

Manglerudjordet borettslag er for tiden under rehabilitering. Håndverkerne holder av plasser med bukker. Dette fører til at den prekære plassmangelen bare blir forverret, påpeker Suhrland. Hennes inntrykk er at Trafikketaten ser sitt snitt til å dra inn "lettjente penger".

- Det er omtrent umulig å finne parkeringsplasser i dette området. Disse plassene som folk parkerer på, har vi oppfattet som trygge. Plutselig er de her med milimetermål. Det er urettferdig. Skal dette ha noen mening, må det være likhet for alle, mener hun.

- De er nødt til å utøve et bedre skjønn. Trafikketaten har en helt tilfeldig praksis som går utover folk. Jeg har snakket med flere i nabolaget som også er forbannet på dette.

I et av tilfellene fikk Andreassen bot for å ha parkert for nær en fotgjengerovergang i Treskeveien.

- Det fins ikke noe trafikk der om natta. Det går knapt en katt over den veien, sier Suhrland.

Hun vet også om en nabo som &fikk bot for å ha plassert det ene hjulsettet oppe på fortauet. Vedkommende var kun innom i leiligheten i noen minutter for å hente noe i leiligheten.

- Det virker som Trafikketaten har satt igang en slags aksjon. På et tidspunkt som er maksimalt uheldig. Jeg har bodd her i tre år og dette er første gang de skriver ut bøter. De må praktisere regelverket konsekvent, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.