*Nettavisen* Nyheter.

Fikk penger til lavvo

Søndre Aas gård og miljøsenter har fått 50 000 kr fra Sparebankstiftelsen til å øke samarbeidet med skoler i nærmiljøet.

Søndre Aas: Mandag 31. januar ble pengene overlevertfra Sparebankstiftelsen. Først var det en omvisning på gården, der man fikk høre om gårdens historie og utvikling, og litt av tilbudene gården tilbyr i dag. Etterpå var det kake og kaffe, der Anne Kinge som opprinnelig startet opp Søndre Aas gård, fortalte noen historier fra gamle dager, og om hvordan man har kjempet for å beholde gården som den er i dag.

Læring i naturen

Sunniva Opsahl, miljøterapeut og ansatt ved gården forteller at gården allerede har flere samarbeidsprosjekter med skolene i nærmiljøet, og ønsker å utvide dette samarbeidet ytterligere.

– Vi ser hvor mye glede og mange gode opplevelser barn og unge har ute i naturen og i kontakt med dyra på gården. Vi setter derfor stor pris på støtten, sa Opsahl.

Hun ser frem til å kunne utvikle tilbudene ytterligere.

– Pengene gir urbane barn og unge unike muligheter til å søke førstehåndskunnskap om jorda og universet og dermed få tilgang hva realfagene kan brukes til « i virkeligheten».

Bygger lavvo

Hun forteller videre at deler av prosjektstøtten skal brukes til å gjenoppbygge et lavvoområde på gården som kan brukes som undervisningsrom for skole- og prosjektgrupper i nærmiljøet. Lavvoen er planlagt brukt som base til stjerneobservasjon på kveldtid, da gården er et av meget få områder på Holmlia som er mørkt nok til å studere stjernehimmelen. I tillegg ønsker gården å etablere en kjøkkenhage i tilknytning til denne samt midler til å gjøre enkle undersøkelser og aktiviteter på gården til naturfagsaktiviteter. Søndre Aas har en variert biotop og rikt dyreliv, noe som gir en unik mulighet til å lære gjennom praktiske virkelighetsnære erfaringer sier Sunniva Opsahl. Hun håper gården etter hvert får midler til å nyttiggjøre seg av gårdens grøntområder ytterligere slik at enda flere kan få glede av denne Holmlias grønne lunge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag