RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

William Nahas har skrevet for dittOslos ungdomsredaksjon dette skoleåret, og ble belønnet for saken om frisørpriser, «Du store frisørskille», da Bjørnholt-prisen Gullbamsen ble delt ut på Symra kino siste dag før sommerferien.
William Nahas har skrevet for dittOslos ungdomsredaksjon dette skoleåret, og ble belønnet for saken om frisørpriser, «Du store frisørskille», da Bjørnholt-prisen Gullbamsen ble delt ut på Symra kino siste dag før sommerferien. Foto: Foto: Henriette Prøven

Fikk pris for frisørpriser

– Alle er opptatt av hår, enten de er 15 eller 40, sier William Nahas, Bjørnholt-elev og journalist i Ungdomsredaksjonen.

LAMBERTSETER: I forrige uke ble den unge skribenten belønnet med «Gullbamsen», Bjørnholt videregående skoles svar på Oscar-utdelingen.

William Nahas har akkurat avsluttet andre år på Bjørnholt, og har det siste året skrevet for dittOslos ungdomsredaksjon.

«Du store frisørskille»

Det var «Du store frisørskille», årets mest leste sak fra de unge journalistene på dittOslo.no/ung, som fagjuryen mente fortjente den gjeveste utmerkelsen i kategorien «journalistikk». Tema, kildebruk og den doble betydningen i tittelen var blant det som ble trukket fram.

– Hvorfor har en sak om frisørpriser engasjert så mange?

– Det er et tema som treffer mange. Alle er opptatt av hår, og prisnivået er aktuelt, enten du er 15 eller 40, og har hår eller ei, sier Nahas.

Saken er i skrivende stund delt over 800 ganger på Facebook, og har hatt over 20.000 visninger på dittOslo.no. Det var da han selv satt hos frisøren at ideen om en frisør-sak slo ham.

– Det er store forskjeller på å betale 150 kroner på Grønland, og 800 på Majorstuen. Hvorfor er forskjellene så store, og hva mer får du for 800 kroner? spør Nahas.

Les hele saken til Nahas her: «Du store frisørskille»

Gullbamsen er en årlig prisutdeling, der elevarbeider fra Bjørnholt i en rekke kategorier innenfor fagområdene film, foto, tekst, lyd og grafisk fra det siste skoleåret premieres. De tre siste årene har utdelingen funnet sted på Symra kino på Lambertseter.

LES OGSÅ: Gullbamse til Ungdomsredaksjonen for «Julian koster én million, men er gull verdt»

I juryen sitter fagpersoner fra blant annet presse, filmbransje, design og foto. Årets kjendisfaktor var det jurymedlem og «Elling»-regissør Petter Næss som sto for.

Dokumentarfilm

William Nahas drømmer om journalistyrket, men vet det er en bransje det er tøft å gå inn i for tiden.

– Men noe innenfor media blir det nok, sier han, og er ikke redd for å prøve andre kanaler enn det skrevne ord.

Nahas vant nemlig også Gullbamsen i kategorien beste dokumentarfilm, sammen med Snore Skarstein og Filip Koren.

Deres film «Sally» handler om Bjørnholt-jenta Salamatu Kamara, som ble skutt under krigen i Sierra Leone da hun var tre år gammel, og ble lam fra livet og ned.

Sally vier nå sitt liv til å hjelpe andre funksjonshemmete ungdommer, og har flere ganger blitt portrettert av dittOslos ungdomsredaksjon.

DittOslos ungdomsredaksjon består av elever fra Bjørnholt vgs. og Fystikkalleen skole (F21).

Les om Sally her:
Sally ble skutt – nå vil hun hjelpe andre ungdommer og – I perioder har jeg vært min egen verste fiende

Les mer fra Ungdomsredaksjonen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere