*Nettavisen* Nyheter.

Fikk pris for solidaritet og medmenneskelighet

GIR NY SJANSE: Anne Solberg på Frivillighetssentralen er klar til å ta imot nye personer dømt til samfunnsstraff og fikk nylig pris for arbeidet. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Anne Solberg på Ekeberg-Bekkelaget Frivillighetssentral er tildelt Veiviserprisen for sitt arbeid for Friomsorgen.

EKEBERG: I løpet av de fem siste årene har rundt 30 personer som er dømt til samfunnsstraff vært innom Anne Solberg i Rødstua.

– Det er veldig kjekke gutter, jeg kan nesten ikke skjønne at de har gjort noe gærn't. Jeg prøver å vise dem inn på den rette veien uten å bruke pekefingeren. Det er viktig at de som har fått en straff skal på en sjanse til å gjøre opp for seg for å komme videre, sier Anne Solberg som fikk prisen for sitt mangeårige arbeid og åpne og myndige sinn.

Forteller åpent

På Frivillighetssentralen steker de samfunnsstraff-dømte vafler, koker kaffe og prater med alle som er innom.

– En del av dem er litt engstelige i møtet med de eldre. Men det gjør noe med folk å bli tatt på alvor. De fleste forteller veldig åpent om hva de har gjort og hvorfor de er her. De eldre er veldig tolerante. De har levd et langt liv og opplevd mye. De er veldig opptatt av å veilede de som er innom her, sier Anne.

Hver uke administrerer Anne rundt 50 frivillige som skal koordineres med følgetjenester til lege og sykehus.

Nå før jul er det frivillige som stiller opp for å lage julemiddag til eldre som ikke greier det selv.

– Vi har mange fine frivillige som gjør en formidabel jobb i bydelen, sier Anne Solberg.

Begrunnelse

Dette sier Oslo Friomsorg om Anne Solberg: "Vinneren har gjennom mange år hatt et nært samarbeid med Oslo Friomsorgskontor. Hun har med et myndig og åpent sinn lagt til rette et tilbud som er merkbart

Hos Anne blir den dømte møtt med et smil og en vaffel. Hun er ikke bare godt likt, hun gir også mulighet for endring. I år gi vi prisen til en engasjert person med ekte medmenneskelighet og solidaritet."

Ekeberg-Bekkelaget Frivillighetssentral holder til i Rødstua i Ekebergveien 103 og er åpen mandag-torsdag fra 09.00–15.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.