RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk profftilbud etter VM


Manglerud-gutten Steffen Søberg er hjemme igjen etter mange fine idrettsopplevelser i Dresden, Tyskland. I U18-VM sto 17-åringen som en levende vegg.
Manglerud-gutten Steffen Søberg er hjemme igjen etter mange fine idrettsopplevelser i Dresden, Tyskland. I U18-VM sto 17-åringen som en levende vegg. Foto: Foto: Anders Halvorsen
Manglerud Star-keeper Steffen Søberg (17) imponerte proffagenter fra USA og Canada under U18-VM i ishockey.

MANGLERUD: – Det var skikkelig gøy å få vist seg fram i VM. Nå er jeg bare lettet og fornøyd, sier den talentfulle hockeykeeperen.

I møte med verdens beste ishockeynasjoner, ble Steffen Søberg pepret med rundt 50 skudd i fem kamper på rad.

– Jeg hadde mye å gjøre, for å si det mildt, ler sisteskansen, som denne sesongen har voktet MS-buret sammen med landslagsmålvakt Lars Haugen.

Les også: Haugen stoppet Sverige i VM-debuten

Tok nesten alt

Fire av oppgjørene i Tyskland endte med tap, bare ett med seier – og Norge rykket ned fra U18-VMs eliteklasse.

Men proffagenter og hockeyskribenter kunne ikke unngå å legge merke til målvaktsspillet til Steffen Søberg fra Manglerud.

Les også: Søberg fikk pucken i ansiktet

17-åringen endte til slutt opp med en redningsprosent på imponerende 93.1 (!).

– Jeg hadde aldri forventet at jeg skulle klare det. Det var så j.... deilig å få det til mot de beste i verden, sier Steffen, og fortsetter.

– Jeg fikk ikke spille så mye A-lagshockey for MS etter jul, og jeg trengte virkelig denne oppturen. Nå er jeg mer motivert enn noen gang.

Tilbud fra Canada

Etter VM-innsatsen i Tyskland, har Manglerud-gutten nå fått to tilbud fra klubber i verdens beste juniorliga – Quebec Major Junior Hockey League.

Les også: Steffens tøffe kveld mot LIK

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal klubbene Moncton Wildcats og Le Drakkar være villige til å hente unggutten allerede i sommer.

– Det er gøy å bli lagt merke til, sier sisteskansen ydmykt.

– Forlater du MS til fordel for proffhockey i Canada i sommer?

– Jeg tviler på det. Det føles ikke riktig for meg å reise ut så tidlig, men jeg har ennå ikke tatt et endelig valg, sier Steffen, som går i førsteklasse på Manglerud videregående skole.

Les også: Får hockeydrømmen oppfylt

– Verdensklasse

Etter mesterskapet i Tyskland, trakk NHL-ekspert Ryan Kennedy, i magasinet The Hockey News, fram Søberg som en av U18-VMs største profiler i sin «The hot list».

– Se opp for Søberg, som sto for eksemplariske 93.1 i redningsprosent. En så god prosent er utvilsomt imponerende, skriver Kennedy, som også mener stortalentet er en kandidat til sommerens NHL-draft.


Sportssjef på hockeylinja til Wang Toppidrett, Anders Blegeberg, så Søberg i aksjon i samtlige kamper i Dresden.

– Steffen viste verdensklasse! Det var helt rått at han klarte å holde det oppe i flere kamper på rad, sier Blegeberg.

Sportssjefen fortsetter:

– For norsk hockey blir det nå veldig viktig å ta vare på han, gi han den ekspertisen han trenger for å bli en internasjonal toppkeeper. Det er på tide at ledere og trenere i Norge innser at keeperfaget har forandret seg siden «Jimmer’n» herjet på 80- og 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere