Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sjelden ærespris

Amund Kveim tar fatt på sitt 14. år som leder av Østensjøvannets Venner, og Johan Mollatt er tildelt foreningens ærespris.

ØSTENSJØ: Da Østensjøvannets Venner (ØVV) nylig hadde årsmøte, så de tilbake på et aktivitetsrikt år med skjøtselsarbeid, åpning av fugleskjul og utvikling av våtmarksenteret på Bakkehavn gård.

På årsmøtet ble Amund Kveim gjenvalgt som leder, og ØVVs høythengende ærespris ble delt ut for sjette gang på tredve år.

LES OGSÅ: Eterfabrikken ved Østensjøvannet selges - kan bli boliger.

Stor og givende jobb

Amund Kveim tar nå fatt på sitt 14. år i rollen som leder av ØVV.

– Det er en stor og givende jobb som krever altfor mye tid og oppmerksomhet til at det er lett å kombinere med et vanlig liv, men jeg må jo prøve et år til. Spennende oppgaver venter og jeg har med meg et veldig fint lag, sier Kveim.

Med i styret er Finn A. Gulbrandsen, Leif-Dan Birkemoe, Eirik Wærner, Tore Nesbakken, Lise M. Johansen og Øyvind Mæland. Varamedlemmer er Per Nygaard, Paul Fekjær, Andreas Petter Jensen og Sigrun Antonsen.

Tidligere nestleder Audun Brekke Skrindo går ut av styret for å jobbe med Våtmarkssenteret.

– Vi har all grunn til å være stolte av det vi har fått til, men store oppgaver venter, sier Kveim.

– Foruten skjøtselsarbeid, er det første ordinære driftsår for våtmarkssenteret, hvor skolene kommer inn for full tyngde og får undervisning. Det kommer sauer og kyr på beite i år også, og kampen mot fremmede plantearter fortsetter, sier Kveim.

Etter sommeren skal det dessuten lages ny vannreguleringsmekanisme i nordenden av Østensjøvannet, noe ØVV har ventet på i mange år.

LES OGSÅ: Ny vannregulator skal redde reir

Hedret for mangeårig innsats

I ØVVs tredveårige historie har de kun delt ut æresprisen sin fem ganger.

Sothøneprisen gis til personer/organisasjoner som har gjort seg særlig fortjent ved å fremme foreningens formål, og på årsmøtet ble prisen tildelt avtroppende styremedlem Johan Mollatt.

– Han fikk prisen for sitt lange og betydningsfulle arbeid for Østensjøvannet, sier Kveim, som oppfordrer flere lokalbeboere til å melde seg inn i foreningen.

– Vi har i underkant av 3000 medlemmer, men det er plass til flere og viktig med lokal oppslutning, sier Kveim.

Mer informasjon om ØVV finner du på nettsiden www.ostensjovannet.no og på Facebook.

LES FLERE SAKER OM ØSTENSJØVANNET HER

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget