*Nettavisen* Nyheter.

Fikk slakt i rapport

Barnehagen i Kirkeveien har det største vedlikeholdsbehovet i Bydel St. Hanshaugen. FOTO: Erik Tangen

Heftyes barnehage var i elendig for- fatning bare noen få dager før oppstarten i juli.

KIRKEVEIEN: Fem dager i forkant av høstens oppstart ble det ført tilsyn i barnehagen, av oppvekst- og nærmiljøavdelingen i bydelen . Under tilsynet ble det avdekket særs kummerlige forhold.

Dette kom frem under oppvekst- og nærmiljøavdelingens besøk (følgende står å lese i tilsynsrapporten - journ. anm):

Bygningen bærer generelt preg av svært dårlig vedlikehold; maling og tapet er avskallet, det flasser av dører, lister, vinduskarmer og øvrige overflater, det er flere hull i vegger, langs gulv og i takplatene.

Det lukter sterkt av muggsopp i flere av rommene på loftet.

Støv

Innredningen på kjøkkenet i andre og tredje etasje ernedslitt og trenger total renovering. Alle kjøkken trenger barnesikring; skarpe kniver og sakser ligger tilgjengelige for barna. Rørene samler opp store mengder støv, fordi rørene ikke er innkasset. Det luktet sterkt av kloakk på stellerommet og på WC på samme avdeling. Mange av vinduene kan ikke lukkes igjen, og de oppleves som farlige da de kan gi etter om barn faller mot dem. Flere av vinduene mangler også barnesikring.

Det er generelt svært rotete og møkkete i lokalene, både lekerom og personalgarderober.

I alle avdelingene mangler detr gjennomgående sikring på stikkontakter og sikring rundt gamle og varme radiatorer.Det elektriske anlegget bærer preg av slitasje. Det finnes ingen dokumentasjon på tilstanden.

Førstehjelpsutstyret på alle avdelignene er gammelt og ukomplett. Samtlige kjøleskap bar preg av skitt og gammel mat som ikke var kastet før ferien.

Størst vedlikeholdsbehov

Det finnes ingen dokumentasjon på at lekeapparatene tilfredsstiller gjeldende sikkerhetskrav.

De ansvarlige i bydelen er fullt klar over utbedringsbehovet.

Bydelen mener Heftyes barnehage har det største vedlikeholdsbehovet i Bydel St. Hanshaugen, skriver Kjersti Halvorsen, avdelingssjef i oppvekst- og nærmiljøavdelingen, i en e-post til Lokalavisen..

Barnehagens ledelse har sørget for at avdelingene, garderober og lager nå er ryddet. Det er innkjøpt oppbevaringssystemer for å sortere og systematisere leker og materiale. Det er også foretatt en hovedrengjøring. Bydelen har hatt et første møte med Omsorgsbygg Oslo KF (OBY) for å avklare omfanget av utbedringsbehovet. Omsorgsbygg har ansvaret for bygningen. Når OBY har foretatt sin gjennomgang må OBY og bydel gjennomgå oppgavene og prioriteringene sammen, skriver hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.