*Nettavisen* Nyheter.

Fikk stipend til Brasil

NORSK KONTINGENT: Fra venstre Olav Nærdal, Kristine Raaen Rasmussen, Tina Eliassen Tønsberg, Kristin Lervik Larsen og Lars Kleivan, Rotary’s reiseleder. Foto: FOTO: PRIVAT

I april reiste Kristin Lervik Larsen fra Nordstrand og Tina Tønsberg Eliassen fra Tonsenhagen til Brasil på en litt annerledes studietur.

NORDSTRAND: – Turen var utrolig spennende og lærerik. Vi bodde hos og levde som lokalbefolkningen, noe som gjorde at lærte mye mer, enn vi ville gjort om vi bare skulle bodd på hotell, sier Kristin Lervik Larsen.Begge jentene hadde søk om stipend gjennom Rotary-bevegelsen. Dette stipendet ga de mulighet til å delta på et utvekslingsprogram, der hovedformålet var at de skulle lære mer om hvordan sitt eget yrke ble utøvd i Brasil.

Begge to trekker frem møtet med sin egen yrket som veldig lærerikt og spennende.

– Jeg, som fysioterapeut, opplevde at de syntes ting som vi drev med for 10-15 år siden var kjempeinteressant, sier Lervik Larsen.

Både Lervik Larsen og Tønsberg Eliasen er glade for at de fikk muligheten til å reise. Samtidig er de imponert over arbeidet Rotary gjør.

– Det vi så der nede som jeg vil skryte av er alt frivillige arbeidet Rotary gjør av frivillig arbeid med barnehjem og gamlehjem og sånt. Staten gir ikke like mye til slike ting der som her i Norge. Det var utrolig fint å se alt det Rotary, men samtidig trist at det må gjøres, avslutter nordstrandsjenta.

LES OGSÅ: Anniken (18) og Minda (18) skal ut i verden med Lions

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.