*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ti måneder for Ekebergskytingen

Det var i dette området ved EKT at den 26 år gamle mannen fra Lambertseter skjøt en 43 år gammel kvinne med luftvåpen.

En 26 år gammel mann er dømt til fengsel i ti måneder etter at han i april truet en kvinne på livet og skjøt henne med luftpistol.

EKEBERG/OSLO TINGRETT: Mannen, som bor på Lambertseter, har sittet i varetekt siden episoden i et skogholt ved Ekeberghallen den 7 april i år.

Vil du dø

En 43 år gammel kvinne var ute for å lufte hunden sin da hun ble oppsøkt av mannen som først spurte om veien. Da kvinnen ikke ville følge mannen dit han skulle dro 26-åringen fram en pistol og truet kvinnen til hodet.

Mannen spurte kvinnen om hun ville dø. Kvinnen holdt hendene foran hodet da 26-åringen fyrte av to skudd. Det ene skuddet traff kvinnen i venstre langfinger, mens det andre streifet hånda.

Flere skudd

Etter skuddene forsto kvinnen at det var et luftvåpen og la på sprang. 26-åringen avfyrte da flere skudd etter kvinnen. Mannen sprang etter henne og tok henne igjen ved EKT.

Han holdt da våpenet hevet som om han skulle slå kvinnen. Hun skrek til og løftet hendene for å vise at hun var klar til kamp. 26-åringen snudde så og løp fra stedet.

Kvinnen gikk hjem og samboeren kontaktet politiet. Etter å ha avgitt en kort forklaring dro kvinnen til Legevakten hvor prosjektilet ble skåret ut av fingeren. Såret ble sydd med tre sting. Det ble også funnet et prosjektil i dunjakken kvinnen hadde på seg.

Slåsshanske

På bakgrunn av kvinnens beskrivelse av gjerningsmannen kunne politiet tre dager senere gå til pågripelse av den 26 år gamle mannen i hans leilighet på Lambertseter.

I leiligheten ble klær og en sekk som ble brukt i episoden funnet. Det ble også funnet en slåsshanske med påsatt knivblad, en stilettkniv og fire gram hasj i leiligheten.

Hasj og Rohypnol

26-åringen har forklart at han kvelden den 6. april hadde drukket en del alkohol, røyket hasj og inntatt Rohypnol før han tok med seg luftpistolen for å dra på Ekebergsletta for å skyte på blink. Han har også forklart at han ikke husker forholdet da han hadde «black out».

Det er gjennomført full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen og han er funnet tilregnelig.

Mannen er fire ganger tidligere straffedømt, blant annet for ran, ildspåsettelse og oppbevaring av hasj.

Angst og depresjon

Oslo tingrett har funnet at det foreligger særlig skjerpende omstendigheter, blant annet fordi hendelsen var uprovosert. Retten finner det også skjerpende at mannen fulgte etter kvinnen da hun forsøkte å flykte.

Kvinnen har i ettertid hatt problemer med angst og depresjon.

Erstatning

For denne episoden må 26-åringen nå sitte ti måneder i fengsel. Mannen har allerede sittet nærmere 130 dager i varetekt og dette vil bli trukket fra straffen.

26-åringen må også betale 24 209 kroner i erstatning til den fornærmete kvinnen og 3 800 kroner i erstatning til hennes samboer for tapt arbeidsinntekt som følge av episoden. Dessuten er luftpistolen, slåsshansken og stilettkniven inndratt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.