RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tilbake lederklubba


Lederskifte: Knut Chr. Hallan (t.h.) overleverte lederklubba i Folkeaksjonen mot giftdumping til Kai Aspheim (t.v.) på Arbeiderpartiets valgvake. Vidar Birkeland (midten) i Nordstrand Arbeiderparti overvar seansen. Foto: Sara Sægrov Ruud
Lederskifte: Knut Chr. Hallan (t.h.) overleverte lederklubba i Folkeaksjonen mot giftdumping til Kai Aspheim (t.v.) på Arbeiderpartiets valgvake. Vidar Birkeland (midten) i Nordstrand Arbeiderparti overvar seansen. Foto: Sara Sægrov Ruud
Folkeaksjonen mot giftdumpingen håper Venstre snur i deponispørsmålet og er skuffet over at Ap i regjering ikke har stoppet deponiet.

Sentrum: Det var på Arbeiderpartiets valgvake at primus motor for Folkeaksjonen mot giftdumping, Knut Chr. Hallan, leverte tilbake lederklubba til Kai Aspheim. Aspheim har de siste sju årene stått på for å hindre at det ble etablert et dypvannsdeponi utenfor Malmøykalven.

Kjære Kai, i dag får du igjen formannsklubba. Lykke til og fortsatt god bedring, sa Knut Chr. Hallan.

Hallan har bruk mer enn 2 000 arbeidstimer på deponisaken og ble fredag i forrige uke arrestert etter en aksjon på lekteren ved Malmøykalven.

Venstre må snu

Venstre har fått et mye større ansvar etter valget og nå håper vi de holder det de lova før forrige valg, de må ikke tro de kan snike seg unna ansvaret for giftdumpingen. Nå må Venstre snu og holde ord sånn at de sammen med Ap, RV, SV og KrF kan stoppe deponiet, sier Kai Aspheim som er like glødende engasjert som da han måtte ta seg en pause på grunn av sykdom.

Dette er like dumt i dag som da det ble planlagt. Å bare flytte giften ut i fjorden, i stedet for å ta giften ut av økosystemet er for dumt, sier Aspheim.

Hvilken løsninger ønsker dere da?

Landdeponi på Langøya, svarer Aspheim kontant.

Hva med KrFs forslag om å støpe slammet inn i betong?

Den løsningen kjenner jeg for lite til, sier han.

Du er med i Ap, og Ap er i regjering. Hva synes du om at Jens ikke har stoppet dette?

Jeg er skuffa over at regjeringen ikke har stoppa det, sier Aspheim som nå fortsetter kampen mot giftdumpingen i Oslofjorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere