*Nettavisen* Nyheter.

Fikk tyvegodset tilbake

VAR HELDIG: Endre Skjerping fikk deler av tyvegodset tilbake etter at en bil ble stanset av svensk politi. Foto: Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff/Privat

En våken og pertentlig snart 93 år gammel revisor og svensk politi sørget for at Endre Skjerping fikk tilbake datautstyret sitt.

ORMSUND: Mens Endre Skjerping var bortreist i påsken kom det ubudne gjester på besøk.

– De brøt opp verandadøren og har romstert rundt hele huset, forteller han.

Tyvene fikk med seg et par bærbare pc-er, programvare, datautstyr, et lite videokamera, kontanter og en gullklokken for lang og tro tjeneste fra en arbeidsgiver.

Les også: Slik sikrer du hjemmet ditt mot innbrudd

Den ene pc-en var kostbar og helt ny og inneholdt dokumenter og e-poster som kanskje var vel så viktig som verdien av pc-en. Innbruddet var selvfølgelig ergerlig for Endre og han hadde ikke regnet med å få tilbake noen av eiendelene som var stjålet, men der tok han heldigvis feil.

Fikk telefon fra Sverige

Endre Skjerping er nemlig venn med en snart 93 år gammel pensjonert revisor.

– Han er usedvanlig våken og pertentlig, skaffet seg pc da han var 90 og hadde merket pc-en med navn og telefonnummer. Jeg skulle hjelpe han med å installere noe på pc-en som var en av de som ble stjålet, forteller Endre.

Les også: Se pin-kodetyvenes utspekulerte metoder

Den snart 93 år gamle mannen fikk nylig en telefon fra politiet i Sverige.

– De spurte om han hadde hatt innbrudd og om han savnet noe. Det gjorde han jo ikke, men så kom han på at pc-en var hos meg, forteller Endre.

Les også: Kraftig nedgang i antall lommetyverier

Bilen full av tyvegods

Dermed kom Endre i kontakt med svensk politi som kunne fortelle at de hadde funnet de to pc-ene som var stjålet i forbindelse med at en kassebil med tyvegods var stoppet på havna helt sør i Sverige.

– Dette er jo helt utrolig fantastisk. Nå får jeg pc-ene tilbake. Sjansen for at det skulle skje var mindre enn å finne ei nål i en høystake, jubler Endre.

Personene som var i kassebilen skal ha forklart svensk politi at de hadde kjøpt gjenstandene i god tro. De skal etter det Nordstrands Blad erfarer ha ventet på en ferge fra Sverige til Polen. Nasjonaliteten deres er ikke kjent.

Mobile tyver

De andre tingene som ble stjålet regner Endre med at han aldri ser noe mer til. Saken er nå anmeldt til politiet i Norge.

Stasjonssjefen ved Manglerud politistasjon bekrefter historien og mener Endre Skjerping tross alt har vært heldig.

– Det er veldig bra at han får noe av godset tilbake, men dette understreker også hvor mobile tyvene er, det går ikke lang tid fra innbruddet til de blir tatt på havna i Sverige, sier Janne Stømner.

Dette er ikke første gang Endre Skjerping har vært uheldig med besøk på eiendommen. I oktober ble gjerdet hans kjørt ned, av en bilfører som stakk fra stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag