Fikk vist seg fram

I pinsehelga var det tre dagers audition for landets beste hoppere. Eirik Kjelstrup var den yngste av de 28 i bakken.

Marikollen: Landslagstrener Mika Kojonkoski hadde en vrien oppgave denne helgen. Det skulle tas ut hoppere både til World Cup-laget og Team Oslo 2011.
28 hoppere fikk fire hoppøkter til å vise seg fram på. I tillegg var det lagt inn økter med fysiske tester og tid til individuelle samtaler. Landslagstreneren ga også gode råd om hva som skulle til for å komme med på noen av lagene. Oppskriften var klar.
Ydmykhet, hjerte og idrettsglede.

Yngstemann

En avslappet og rolig ung hopper sitter på gjerdet ved bakken i Marikollen og venter på at vinden skal løye. Det blåser litt for mye til at det er trygt å sette utfor.
Eirik Kjelstrup snakker ivrig om helga på Lillehammer.
- Selv om jeg var yngst av alle og har mange år foran meg, var dette en kjempesjanse til å få vist meg fram. Det er viktig at de (trenerne) vet hvem jeg er, sier Stovner-gutten Eirik.

Landslag

Han satser for fullt på hoppingen i årene framover og trener en eller to økter hver dag. Samtidig går han på Toppidrettsgymnaset Wang.
- Det er hoppingen som gjelder. Holder på til jeg blir best. Dette er sjansen jeg har, og jeg skal bruke den, sier Eirik Kjelstrup.
Han legger til at målet for sesongen er å komme med på juniorlandslaget. Sist tirsdag fikk han også gladmeldingen om at målet var nådd.

Stått på

Eirik Kjelstrup startet med hopping som seksåring. Han trente med Grorud hoppgruppe. Da den ble nedlagt flyttet han over til Bekkelaget, og trener nå sammen med Kollenhopp.
- De to siste årene har det løsna, og jeg har kommet opp på et bra nivå. Vant et par renn i Norgescupen og deltok i junior-VM i Slovenia.
Iuttaket til World Cup og Team Oslo nådde ikke Eirik helt opp, men unggutten har så absolutt tiden foran seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.