*Nettavisen* Nyheter.

Fiks bilen – få gratis hotell

Halvannen time fra Lillestrøm, i Årjäng i Värmland, tilbyr eier og daglig leder Stefan Reuthenberg på Turessons Bil & Rep AB gratis overnatting. Foto: Foto: Bjørn Inge Rødfoss, RB/ANB

Nå tilbyr svenskene gratis hotellnetter for å lokke enda flere nordmenn over grensa for å ta bilservice.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hotelldirektør Maria Ågren på Best Western tilbyr gratisovernatting i samarbeid med verkstedet over gata. Foto: Foto: Bjørn Inge Rødfoss, RB/ANB

[Romerikes Blad] Erik Sæther (54) sparte 7.000 kroner på harryfiks av bilen.

– Dere er våre beste venner. Uten dere ville vi vært nødt til å redusere driften og antallet ansatte betydelig. Her sparer dere mellom 40 og 60 prosent på bilservice, sier eier og daglig leder, Stefan Reuthenberg, på Turessons i Årjäng i Värmland, til rb.no.

Hvert år legger tusenvis av nordmenn turen til Sverige for å ta service og reparasjoner på bilen.

Bilverkstedet Turessons Bil er autorisert for Volvo, Ford, Dacia og Renault, omsetter for cirka 23 millioner kroner årlig, har 18 ansatte, ligger cirka ni mil fra Lillestrøm og 20 minutter fra Thons shoppingcenter i Töcksfors.

Turessons har spesialisert seg på norske kunder.

I samarbeid med forbrukergruppen Harryklubben og Årjäng Cityforening, tilbyr de fra mandag gratis hotellovernatting til de 50 første kundene fra Norge som tar service for minimum 3.000 kroner hos Turessons eller naboen Bragges.

Turessons gjør 120-130 verkstedjobber ukentlig. 80 prosent av kundene fra Norge.


Langt billigere

– De tre første kundene får også 500 kroner å handle for. Vi ønsker å sette prispress på norske bilverksteder, har 26.000 medlemmer og sparte kundene for cirka 6-7 millioner kroner i desember, sier leder Hampus Söderstrøm i Harryklubben til rb.no.

Harryklubben inngår avtaler med verksteder og butikker for å gi medlemmene gode tilbud og fordeler gratis.

Erik Sæter fra Lillestrøm er én av dem som har benyttet seg av Harryklubben for å få fikset bilen i Sverige. Etter bilservicen har 54-åringen ingen problemer med å bruke betegnelsen «söta bror» om nabolandet. Han kuttet verkstedregningen fra 16.000 til 9.000 kroner ved å bruke et par små minutter på å sjekke priser flere steder.

– Jeg fikk tilbud fra en norsk forhandler. De skulle ha 16.000 for bilservice etter 150.000 kilometer, bytte av registerreim og reparasjon av aircondition. Jeg kontaktet Harryklubben, og ba dem sjekke prisene på samme ting hos verkstedet i Värmland i Sverige. Det kuttet regningen ned til 9.000 kroner, sier han til rb.no.

Sæther har en Toyota Hiace.

– Jeg er svært glad for at jeg valgte å sjekke prisen over grensa, sier Sæther.

Gratisovernattingene på hotell får kundene rett over gata på Best Western. Hotelldirektør Maria Ågren sier kampen om kundene krever mer av dem.

– Nordmenn utgjør en svært viktig del av vårt kundegrunnlag. Pakkeløsninger er derfor veien å gå. Hotell og bad, hotell og shopping eller hotell og service på bilen er en del av vårt nye hverdagstilbud, sier hun.

Norsk og svensk moms kan unngås enkelt. Det betinger at totalverdien av alle de innførte varer ikke overstiger henholdsvis 3.000 og 6.000 i henhold til reisebestemmelsen etter 12/24 timer i utlandet. Større reparasjoner er det mulig å dele opp i flere etapper for å innfri reglene.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag