Filipstad skyline

Høyhus eller ikke? Utfordrende og nyskapende arkitektur eller ikke? I denne utgaven av Lokalavisen kommer tydelige konfliktlinjer frem i diskusjonen rundt utformingen av Filipstad. Det er rett og slett strålende. Her skal vi få en helt ny "bydel", og ingen svar på hvordan denne nye bydelen bør se ut er gitt på forhånd. Her kan ingen med troverdighet påstå at de alene vet. Bare se på Fremskrittspartiet. Der er lokalpolitikerne i Bydel Frogner uenig med Oslo FrP. Det er et sunnhetstegn. Det forteller oss at diskusjonen innad i partiet er reell. Vi er ikke overrasket over at lokalpolitikerne som sitter aller nærmest, og virkelig kjenner Filipstad-problematikken på kroppen, har et annet ståsted enn Oslo-partiet.

Det er legitimt å slåss for høyhus, slik Oslo FrP gjør. Oslo er under et enormt press. Folk kommer flyttende fra alle kanter av landet, og mange vil helst bo så urbant som mulig. Åpnet vi for en høyreist og futuristisk bydel med skyline inspirert av New York, Dubai eller Abu Dhabi, så ville mange garantert ha drømt om å bo der. Skyskraperne kunne ha svelget unna masse mennesker. Dermed ville vi dempet presset mot nedbygging av grønne lunger, dempet presset mot Marka og dempet fortettingen i eplehagene. Oslo står overfor vanskelige valg. Kanskje må det tas mer ekstreme grep noen steder enn vi er vant til?

Lokalavisen pretenderer ikke å vite hva som er best verken for Filipstad isolert, enn for byen som helhet. Vi har stor sans for forslaget som er lagt frem av Byens Fornyelse. Vi synes det er spennende at Venstre ønsker spenstigere grep. Lokalavisen jubler over debatten, og håper engasjementet vokser seg stort og bredt. Hvor ofte kan byens befolkning få være med å påvirke utformingen av en helt ny "bydel"?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.