*Nettavisen* Nyheter.

Film gjør sykehjem fristende

«Jobb på sykehjem – noe for deg?» er en film som skal vise ungdommen at sykehjem er en attraktiv arbeidsplass.

SKULLERUD: Hele salen ler godt når etatsdirektør Bente Riis opplyser om at filmen de har vært med på å lage ligger på YouTube. Sykehjemsbeboeren Elsa Løvberget er en av skuespillerene.

Hun er nærmere 100 år enn 90, men synes det å være med på filmen var riktig koselig. Men noen filmkarriere vil hun ikke ha.

– Det krever mye tålmodighet og er virkelig slitsomt, opplyser hun.

Innspilt på Langerud

Filmen er i hovedsak innspilt på Langerud Sykehjem, med egne ansatte som skuespillere. I tillegg deltar flere sykehjemsbeboere i filmen.

Sofus Urke, kommunikasjonssjef i Sykehjemsetaten forklarer at målet med filmen er å vise ungdom at det å jobbe på sykehjem er meningsfullt, utfordrende og gir gode utviklingsmuligheter.

Den mest sentrale «skuespilleren», Katrine Lihus, bekrefter dette.

– Det er utrolig mange faglige utfordringer i hverdagen. Mange tror at det ikke er variasjon i hverdagen, men hver enseste dag er helt forskjellig, sier hun bestemt. Hun sier også at det er mye å gjøre, men det gir også mye tilbake.

Direktør i Sykehjemsetaten, Bente Riis, forteller at hensikten med filmen er å øke ungdoms interesse for utdannelse innen omsorgsyrkene generelt, og eldreomsorgen spesielt.

– Målgruppen er ungdom som skal velge studieretning i videregående skole. Det er en informativ og god film som appellerer til hjerte og hjerne, sier hun.

Gøy å være med

I filmen tas det opp hva hverdagen kan bringe, og Cathrine Lihus tar oss i filmen med på en tur rundt på hjemmet.

– Det er veldig gøy å være med på en filmproduksjon, men det var virkelig uvant og rart. Det føles frytelig merkelig å snakke rett inn i et kamera, og ikke til personer rundt deg. Jeg håper jat filmen vil virke positivt i forhold til rekruttering. Det er viktig med nye og kompetente folk, sier hun.

Elsa synes kampanjen er av stor verdi.

– Den er veldig viktig, og det er bra å få frem det positive vi gjør her også. Dessuten er det kjempebra å ha dyktige folk rundt seg, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.