RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Film gjør sykehjem fristende

«Jobb på sykehjem – noe for deg?» er en film som skal vise ungdommen at sykehjem er en attraktiv arbeidsplass.

SKULLERUD: Hele salen ler godt når etatsdirektør Bente Riis opplyser om at filmen de har vært med på å lage ligger på YouTube. Sykehjemsbeboeren Elsa Løvberget er en av skuespillerene.

Hun er nærmere 100 år enn 90, men synes det å være med på filmen var riktig koselig. Men noen filmkarriere vil hun ikke ha.

– Det krever mye tålmodighet og er virkelig slitsomt, opplyser hun.

Innspilt på Langerud

Filmen er i hovedsak innspilt på Langerud Sykehjem, med egne ansatte som skuespillere. I tillegg deltar flere sykehjemsbeboere i filmen.

Sofus Urke, kommunikasjonssjef i Sykehjemsetaten forklarer at målet med filmen er å vise ungdom at det å jobbe på sykehjem er meningsfullt, utfordrende og gir gode utviklingsmuligheter.

Den mest sentrale «skuespilleren», Katrine Lihus, bekrefter dette.

– Det er utrolig mange faglige utfordringer i hverdagen. Mange tror at det ikke er variasjon i hverdagen, men hver enseste dag er helt forskjellig, sier hun bestemt. Hun sier også at det er mye å gjøre, men det gir også mye tilbake.

Direktør i Sykehjemsetaten, Bente Riis, forteller at hensikten med filmen er å øke ungdoms interesse for utdannelse innen omsorgsyrkene generelt, og eldreomsorgen spesielt.

– Målgruppen er ungdom som skal velge studieretning i videregående skole. Det er en informativ og god film som appellerer til hjerte og hjerne, sier hun.

Gøy å være med

I filmen tas det opp hva hverdagen kan bringe, og Cathrine Lihus tar oss i filmen med på en tur rundt på hjemmet.

– Det er veldig gøy å være med på en filmproduksjon, men det var virkelig uvant og rart. Det føles frytelig merkelig å snakke rett inn i et kamera, og ikke til personer rundt deg. Jeg håper jat filmen vil virke positivt i forhold til rekruttering. Det er viktig med nye og kompetente folk, sier hun.

Elsa synes kampanjen er av stor verdi.

– Den er veldig viktig, og det er bra å få frem det positive vi gjør her også. Dessuten er det kjempebra å ha dyktige folk rundt seg, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere