Filmavtale i boks

Norsk filminstitutt og den nye skolen på Bjørndal inngikk denne uken en samarbeidsavtale. Avtalen skal sikre kunnskapsut- veksling.

Bjørndal/Sentrum: Dette er en mulighet for filminstituttet til å gå inn og se hvordan en moderne skole er. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre. Også oss voksne imellom, sa Mia Lindrup ved filminstituttet da partene møttes til signering.

Spennende

Samarbeidet vil gi elevene mulighet til å komme til filminstituttet i perioder for å se hvordan de jobber. Dessuten vil et knippe elever få være med på Amandus-festivalen på Lillehammer.

Det som er spennende er at dere er en partner som kan bidra på et område som vi ønsker å være dyktige på, sa en fornøyd rektor Petter Yttereng.

Vigdis Lian direktør for filminstituttet ønsker å bygge et samarbeid på tillit og kommunikasjon.

Kultur og utdanning går som hånd i hanske. For oss er det viktig å ha en dialog med lærerne, men like viktig er det å ha en dialog med elevene, sa hun.

For Norsk filminstitutt er den nye skolen inkludert i utvekslingsprosjektet "Move my image". Dette er et samarbeid mellom skoler i Norge og Sør-Afrika om å skape forståelse for hverandre gjennom film. Det er spesielt innen fagområdene foto, film og kommunikasjon filminstituttet vil tilby elevene fordypning.

Viktig

Elevene Robin Solberg og Nina Martinsen synes avtalen er positiv.

Dette samarbeidet kan hjelpe oss å bli kjent med hele filmindustrien, sier Solberg. Han håper samarbeidet kan gi elevene muligheten til å bli kjent med økonomi så vel som pr-apparatet i filmindustrien.

Jeg tror det er flere industrier og bransjer som er som filmindustrien og da kan jo flere elever ha nytte av samarbeidet også, fortsetter Solberg.

Martinsen er usikker på hva avtalen vil innebære, men tror helt sikkert at hun vil få muligheten til å skaffe seg en del erfaring hun ikke ville fått ellers.

Kontakter

Det er viktig å få kontakter. Kanskje kan jeg til og med få en attest og noe å vise til, sier Solberg om sine håp til filmsamarbeidet.

Solberg har ikke bestemt seg for om det er filmveien han vil gå, men er glad for at han får mulighet til å bli bedre kjent med bransjen før han tar det valget.

Det er mange spennende ting å velge mellom, men blir det film så blir det innen manus og regi, smiler han.

For Nina Martinsen er det klippingen som frister mest.

Jeg synes det er gøy å klippe sammen og se at det blir et ferdig produkt, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.