Gå til sidens hovedinnhold

Filmet på hjemmebane

Ikke mange skuespillere kan jobbe hjemmefra. Men skuespiller Cecilie Mosli trengte bare å gå ut døra når hun spilte i filmen Mirakel.

GRÜNERLØKKA: Vi spilte faktisk inn mesteparten av utescenene her i Markveien. Det var veldig morsomt, det var en periode der det lengste jeg trengte å gå var én kilometer for å hente eldstedatteren min i barnehagen. Jeg hadde hundre meter å gå til jobb, ler Cecilie Mosli som bor med mann og barn i nettopp Markveien.

Elsker Løkka

Opprinnelig er Mosli en bondejente fra Nord-Norge, men etter å ha bodd både i Tromsø, Bergen og tre måneder på Bislett, føler hun seg nå hjemme på Grünerløkka. I den romantiske komedien Mirakel spilte hun den litt vimsete, men evige optimistiske Sarah, en rolle hun følte seg hjemme i.
Det var en veldig fin rolle å spille, man blir glad av å være sammen med henne. Sarah er snill og varm, men hun er veldig ukul. Akkurat der tror jeg at jeg kjente meg litt igjen. Det er noe med det å flytte til et nytt sted og ikke kunne kodene helt. Når jeg først kom til Oslo hang jeg liksom ikke helt med i sjargongen, sier hun, men legger til at hun nå trives utmerket.
Når det kommer til Oslo så er jeg skikkelig østkantjente. Jeg bodde tre måneder på Bislett, men det var ikke noe for meg, jeg trives best på østkanten, sier Mosli, som har bodd på Grønland, Kampen, Torshov og Grünerløkka. For å nevne noen steder.
Jeg har flyttet mye, men nå føler jeg at jeg er veldig etablert her på Grünerløkka. Jeg synes det er en myte det at det er så hipt her. Jeg synes Grünerløkka er veldig avslappet og rund i kantene, og jeg tror barna mine får en trygg og fin oppvekst her. Jeg elsker å bo her, sier Mosli, som for tiden er hjemmeværende mamma med datteren Lina (5 måneder).

Snøen som falt i fjor

Mirakel er en vinterfilm, og i følge manus skulle det være mye snø på utescenene. For de som husker tilbake til i fjor vinter gikk klimadebatten allerede da heftig for seg, og man fryktet grønne vintre til evig tid. Men som et ekte mirakel begynte snøen å lave ned dagen før innspilling, og ga seg ikke før siste dag med utefilming.
Det var veldig morsomt, vi hadde faktisk 250 000 kroner på budsjettet til kunstsnø, men det trengte vi jo ikke, så jeg foreslo at vi skulle bruke de pengene på sjampanje i steden. Men det ble ikke til det altså, ler Mosli.
Men ekte snø til tross, filmen fikk blandede kritikker når den hadde premiere 2. juledag. Den ble beskyldt for å være både klossete og forutsigbar. Likevel er Cecilie Mosli fornøyd med filmen, og mener publikum må ta den for det den er.
Hvis man ser veldig kynisk på den så forstår jeg kanskje kritikken, men jeg synes det er blitt en veldig søt og morsom film. Det er jo en romantisk komedie, sier hun.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene