Fin innsats av lokale ryttere

Helene Kaarem fra Bygdø og Frogner Rideklubb vant en fin bronsemedalje under KM i sprang på ponnien "Garfield".

Bærum: Kretsmesterskapet i sprang for Oslo og Akershus rytterkrets er det største i landet, og rytterne fra Bygdø og Frogner Rideklubb gjorde det bra.

I ponni var det totalt 27 startende i den individuelt klassen som gikk i Middel B (dvs 1 meter for de små ponniene og 1,1 meter for de store) Her fikk Helene Kaarem fra Bygdø og Frogner rideklubb til slutt en bronsemedalje etter å ha ridd feilfritt i to grunnomganger.

Det var tre ryttere som til slutt stod med to feilfrie runder og red så finale om gull, sølv og bronse.

Første rytter, Cornelia Kasin fra Bærum fikk et riv og derav fire feil. Helene Kaarem var neste, og fikk to riv og åtte feil. Siste rytter, Michelle Perryman fra Bærum, hadde vunnet med feilfri runde, men sikret for mye og ble straffet med seks feilpoeng. Dermed gikk seieren til Kasin fra Bærum.


Sølv i lag

I lagkonkurransen stilte syv lag til start med fire ekvipasjer på hvert lag. De skulle ri to grunnomganger hver, og etterpå var det finale. Den dårligste i hver omgang kunne strykes.

Jentene fra Bygdø og Frogner hadde åtte feilfrie runder, og gikk til finalen sammen med fire andre lag. I finalen ble det tett og spennende mellom Drøbak og Bygdø og Frogner.

Samtlige ryttere var feilfrie, så det hele ble avgjort på tid. Her var Drøbak hakket raskere, og til slutt skilte bare 1,6 sekund mellom gull og sølv.

På Bygdø og Frogners lag deltok Susanne Heiberg på "Nike 111", Billie Christine Bøe Libæk på "Mowgli", Kaja Bakke Struksnes på "Mørbak's Bwana" og Helene Kaarem på "Garfield".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.