*Nettavisen* Nyheter.

Fin innsats av Njård

Fra venstre: Victoria Bjørnland Soland, Fanny Lunde, Madeleine Løneberg, Julie Smedås Bruusgaard, Guri Smith Aulie og Siri Eckhoff Thorsen. Emilie Kruke Indreberg var også med på laget.

270 gymnaster fra Norge og Sverige deltok i Njårdpokalen i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forberedelse: Emilie Kruke Indreberg prater med treneren Gry Berge Haanes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Køller: Emilie i sving på matta.

MAKRELLBEKKEN: Stevnet inngår i Norgescupen, og det ble konkurrert i 13 ulike klasser fredag, lørdag og søndag.

Njård har gode tradisjoner i Rytmisk Gymnastikk, og jentene gjorde sakene sine bra på hjemmebane.

Klubben stilte med utøvere i senior-, rekrutt og juniorklassen.

- Talentfull

I junior individuelt ble Emilie Kruke Indreberg nest best i sin klasse, og endte på 17. plass totalt.

- Hun er en meget talentfull førsteårs junior som har et krevende program, og når detaljene er på plass vil hun nå langt, mener trener Gry Berge Haanes.

Benedicte Thom Brekke har slitt litt med sykdom, men klarte å gjennomføre til en fin 21.plass. Både Emilie og Benedicte ligger godt innenfor kvalifiseringsgrensen til NM hvor de 25 beste i landet får delta.

Overrasket

Førsteårsjuniorene Fanny Lunde, Ragnhild Wyller og Nicoline Winther viste alle at de har stort potensiale, og klatrer jevnt og trutt på listene.

- Fanny overrasket stort med flotte kjøringer og 25. plass. Ragnhild, med sin flotte kroppsteknikk, ble nummer 27, og Nicoline nummer 35. Guri Smith Aulie var litt uheldig i et par program, men har sjarm og tempo som holdt til en 28. plass, forteller Njård-treneren.

Fersk tropp

Njårds juniortropp gjennomførte to fine omganger og ble nummer fire i konkurransen.

- De har en 3. plass fra før, så konkurransen om medaljene er hard i denne klassen, sier Berge Haanes.

Nytt av året er klassen yngre juniortropp. Njård deltok med en helt fersk tropp som aldri har konkurrert sammen før. De gjennomførte over all forventning og endte på tredjeplass i klassen.

Helt til topps

Margit Øverås viste at hun er et stort talent og vant Rekrutt 3-kamp som er yngste rekrutt klasse, mens Martine Eckhoff oppnådde en flott 4. plass av totalt 13 gymnaster.

I rekruttklassen ble Maria Solbakk toer i Rekrutt 2-kamp bak Josefine Olsson fra Landskrona, noe treneren er veldig godt fornøyd med.

- Det var en flott prestasjon i konkurranse med hele 21 deltagere.

Njård stilte med mange utøvere i rekruttklassen. I rekrutt tropp vant Njård 1 overlegenti frittstående, og endte som nummer tre i tau.

- I denne klassen stilte vi med fire tropper. Det viser at rekrutteringen er stor i klubben, forteller Gry Berge Haanes.

Seniorene gjorde det bra i lagkonkurransen. Nytt av året er også Norges Cup for minitropper. Njård har hele tre minitropper i seniorklassen, og best ble Louise Kruke Indreberg og Malin Berge Appelquist, som begge kom på andreplass. Magdalena Thorbjørnsen og Synne Stiksrud ble nummer tre. Jentene ligger også på andre- og tredjeplass så langt i Norges Cupen - og henger godt med i kampen om medaljer sammenlagt.

Njård har også to tropper som deltar i klassen fellesklasse tropp. Njård 1 ble her nummer fire, tett bak nummer tre, og Njård A endte på sjetteplass av totalt ni tropper. I sin første sesong som seniorer kom de unge jentene på Njård 1 på tredjeplass.

- Det er en sterk prestasjon av jentene, sier Gry Berge Haanes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.