RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fin makker til hytteturen


Asus G50V er en god spillmaskin, men sliter med de mest grafikktunge spillene. Og oppløsningen på skjermen er for svak
Asus G50V er en god spillmaskin, men sliter med de mest grafikktunge spillene. Og oppløsningen på skjermen er for svak
Den ser ut som noe fra "Pimp My Ride", men Asus har gjort mye riktig med sin nye spillmaskin.

HARDWARE.NO: Asus G50V er et nytt medlem i rekken av ungdommelige spillbærbare, og denne har en 15,4-tommers skjerm og en vekt på drøye 3,2 kg.

Vår testmodell er utstyrt med en Core 2 Duo P8600 på 2,4 GHz, 4 GB DDR2-minne, en 320GB harddisk, og et Nvidia Geforce 9700M GT-skjermkort med 512 MB minne. Det er med andre ord en relativt kraftig maskin, men spesifikasjonene skiller seg ikke ut i mengden.

Les også testen: Rå kraftplugg fra Toshiba

Glossy variant

Skjermkortet er det som varierer mest rent ytelsesmessig i de siste spillbærbare vi har testet. Med tanke på 9700M GT-kortet forventer vi at denne maskinen legger seg mellom maskiner med 9600M GT og maskiner med 8800M/9800M GTX-kortene i spillytelse.

Skjermen er av den glossy varianten, og har en oppløsning på 1440x900 piksler.

Maskinen er også utstyrt med selvfølgeligheter som DVD-brenner og webkamera, men kan også skilte med HDMI-, eSata og mini-firewire-utganger, samt en noe uvanlig OLED-skjerm ovenfor tastaturet.

Les også testen: Et realt multimediamonster

Denne gangen har Asus levert et solid stykke spillbærbar. Vi er jevnt over ganske fornøyde med den. Den er velbygd og virker gjennomtenkt, mens ytelsen i vanlige nytteprogrammer er mer enn god nok.

Tilkoblingsmulighetene er mange, mens lyd, tastatur og touchpad er over gjennomsnittet.

Les også testen: Lekker, men dyr

Sliter med grafikkbeist

Når det gjelder spill håndterer den alt som finnes på markedet, men sliter med de største grafikkbeistene på de høyeste detaljinnstillingene.

Med tanke på vinklingen mot spillere kan man spørre seg om ikke et av topp-grafikkortene hadde passet bedre, men til syvende og sist er behovet for grafikkytelse noe hver enkelt må vurdere. Vi tør også påstå at de fleste kan klare seg med dette.

En ting er i alle fall sikkert, og det er at prisen hadde gått betydelig opp med et kraftigere skjermkort. Maskinen koster allerede rett i underkant av 14000 blanke kroner i skrivende stund.

Les også: Bærbare får bedre grafikk

Bedre skjerm

Ulemper finnes dessverre: Skjermen kunne vært bedre på flere vis, ikke minst den noe lave oppløsningen på 1440x900 piksler.

Vi er også skeptisk til driverne etter at vi hadde et svare strev med å få hurtigtastene og den lille ekstraskjermen til å virke.

Hvis dette ikke skremmer deg, så er Asus G50V et godt valg.

Les hele testen av Asus G50V på Hardware.no

Glad i teknologi? Sjekk tek.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere