*Nettavisen* Nyheter.

Finanskrisen hemmer Heming

Helen Sterud viser stolt frem en hall som er i rask utvikling på Hemingbanen. Foto: Fanny Stenmarck

Den nye Heminghallen mangler en million kroner før de er fullfinansiert. De siste månedene har det gått tregt med bidragene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den nye Heminghallen begynner å ta form.

GRÅKAMMEN: Lederne for prosjektet hadde regnet med at denne summen skulle gå under bidrag fra bedrifter og privatpersoner, men etter at finanskrisen kom, har det vært stille.

Søker sponsorer

Vi har søkt kommunen om mer penger, og det ser bra ut, sier Helen Sterud, daglig leder for prosjektet. Videre kan hun fortelle at hallen uansett vil komme, men at de ønsker så lite lån som mulig.

Vi mangler cirka en million kroner før vi er fullfinansiert, sier Sterud.

Men hvordan skal man skaffe sponsorer til en ny treningshall i en tid som denne? En av mulighetene til Heming er sponsing. Ved å annonsere for en bedrift i en av de nyeste treningshallene i Oslo, vil man nå en sterk kjøpegruppe i et positivt miljø, mener ledelsen for prosjektet.

Ønsker Dronningen

I desember 2006 fikk alle i nærmiljøet til Heming tilsendt et nabovarsel om bygging av en ny hall. Da hadde Heming hatt halvplaner i nesten 15 år. Sommeren 2009 skal den stå ferdig. Det er først og fremst avdelingene i Heming IL som får fortrinnsrett når det gjelder trening, men treningstudioet vil bli leid ut. Her kan medlemmer av Heming komme og trene for en billig penge.

Hallen vil bli 4500 kvadratmeter og inneholde en stor hall med plass til fire tennisbaner, en mindre hall som er spesielt tilrettelagt for alpintrening, og et treningstudio. I tillegg vil det være kantine, proshop, kontorer og garderobeplasser. Det vil også være mulig å trene fotball, koordinasjon og basistrening.

Når hallen står ferdig, planlegger de et stort arrangement.

Vi skal ha de årlige Heminglekene samtidig med åpningen. Vi har også prøvd å få tak i Dronningen for å åpne hallen offisielt, slik hun gjorde med den første kunstgressbanen vår, men vi venter fortsatt på svar, sier Sterud.

Grunntrøbbel

Videre kan hun også melde at selv om klubben slet litt med grunnarbeidene i begynnelsen hvor blant annet sprengningen tok lenger tid enn forventet går byggingen nå som planlagt. Nå mangler Heming en million kroner, seks måneder og Dronningen, så vil den nye hallen være klar!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.