Gå til sidens hovedinnhold

Finn byens perler

Friluftsetaten lover mye gratis moro for hele familien med sine flunkende nye turkart.

Tekst: Nils Skumsvoll

OSLO: Friluftsetaten har laget fire turkart som dekker hele Oslo og er inndelt i vest, øst, sør og sentrum. Turkartene viser Oslos turveier i byen og forteller om severdigheter på veien, både naturperler og historiske severdigheter. Og best av alt- kartene er gratis.

Mange muligheter

Det fins totalt cirka 220 kilometer turveier i Oslo. Turkartene forteller om hele 177 severdigheter langs turveiene. Severdighetene er enkle å finne på kartet. Det er i tillegg tatt med symboler for severdigheter som serverer mat i historiske omgivelser og severdigheter egnet for barn.

Vi har unngått noen av de aller mest kjente severdighetene, eller forsøkt å vise ukjente sider ved kjente steder. Det står ikke så mye om selve turveien, men mer om stedene du kommer over underveis, forteller Trude H. Olsen, informasjonskonsulent i Friluftsetaten.

Også for syklister og barn

Turkartene viser primært turveiene i byen, men også sykkelruter er med på kartet.

Vi håper at neste generasjon osloborgere blir brukere av turveiene og har derfor inkludert barnevennlige severdigheter og barneoppgaver. Dette skal være noe hele familien kan være med på. Kanskje man oppdager nye sider ved byen? Det burde jo friste å kunne kombinere tur med det å oppdage nye sider ved byen man bor, fortsetter Olsen, som tror kartene primært vil egne seg for folk som bor i Oslo.

Dette er ikke i utgangspunktet et kart for turister. Vi har laget kartene så de skal være brukervennlige for oss som bor i Oslo og vil lære mer om byen vår, sier hun.

Turtips

I tillegg til kartene er det laget noen utvalgte turforslag, som du kan lese om på www.friluftsetaten.no, for eksempel Oslo sørs «indrefilet», parkhopping i Oslo, Bygdøy rundt eller «Grønt og urbant i Oslo øst».

Ønsker tilbakemeldinger

Friluftsetaten ønsker tilbakemelding dersom du har ros og ris. Send e-post til:

postmottak@fri.oslo.kommune.noFølgende steder kan du hente turkartene gratis:

Friluftsetaten (ved Solli plass, inngang Inkognitogata)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021