*Nettavisen* Nyheter.

Finner førskolelærere på Facebook

Bydel Nordre Aker rekrutterer gjerne førskolelærere på internett. ARKIVFOTO Foto: Illustrasjonsfoto

Bydel Nordre Aker mangler minst 47 førskolelærere, og rekrutterer gjerne på Facebook og gjennom nettkampanjer.

NORDRE AKER: – Det er et problem. men ikke et stort problem, sier assisterende bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker, Preben Winger.

Bydelen har i alt cirka 340 stillinger som pedagogiske ledere, og det er nå til sammen 47 årsverk besatt av folk uten førskolelærer-utdanning.– Akkurat i denne bydelen, ligger vi nok bedre an enn i resten av byen, sier Winger som forteller at de fleste dispensasjonene som gis fra kravet om pedagogisk førkolelærerutdanning i barnehagene «erstattes» med personer med annen høyskolefaglig utdanning. Det kan være sosionomer, barnevernpedagoger, lærere og annen kulturfaglig utdanning de har.

– Også finnes det jo noen «barnehagetalenter» som ikke har høyere utdanning, sier Winger.

Han understreker at det er styrer med støtte fra Samarbeidsutvalget (SU) i barnehagene som sender søknad om dispensasjon, og dermed viser tillit til de aktuelle ansatte.

Bydel Nordre Aker jobber aktivt med å rekruttere førskolelærere, både på nett og gjennom sosiale medier som facebook. En egen rekrutteringsgruppe med barnehagepersonale og deler av bydelsadministrasjonen tar saken på alvor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.