RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Alex Holm

Finner ingen plass til skaterne

Det blir altfor bråkete med skating i bydel St. Hanshaugen. Det mener bydelsadministrasjonen som frykter for beboernes helse.

ST. HANSHAUGEN: Lokalavisen skrev for litt siden om behovet for et uteanlegg for skatere i byen, med særlig vekt på å finne et sted i Oslo vest. Petter Hatlem, far til skater Mats, etterlyste sammen med byrådssekretær for miljø og samferdsel Tommy Skjervold hjelp fra lokalpolitikerne for å finne et egnet område for en skatepark i Oslo vest.

Positiv tilbakemelding fra Bydel Ullern med forslag om flere aktuelle områder ble raskt raskt oversendt til byrådsavdeli ngen for miljø og samferdsel.

For bråkete

– Vi har ikke fått svar fra Bydel Frogner, men Bydel St. Hanshaugen har sendt oss et negativt svar, sier byrådssekretær Tommy Skjervold til Lokalavisen.

I et brev fra bydelsdirektør Ellen Oldereid datert 03.01. kommer det fram at frykten for støy for beboere i nærheten av en ønsket utepark for skatere gjør det umulig å finne et egnet areale.

For tett bebyggelse?

I brevet kommer følgende fram: «Dersom en skal legge til grunn de anbefalinger som er gitt i Helsedirektoratets Veileder for støyvurdering ved etablering av nærmiljøanlegg fra 2009, så finner bydelen ingen arealer som

er egnet for å anlegge skatepark i bydelen. Det påpekes videre at det fort oppstår støy innenfor avstander mindre enn 300 meter til nærmeste bebyggelse. Det anbefales ikke å anlegge nye anlegg mindre enn 100 meter fra nærmeste boliger, og det bør uansett på forhånd gjennomføres støyfaglig utredning.

Med andre ord finner ikke bydelen et område for skaterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere