Gå til sidens hovedinnhold

Finsk blues i øst

Hva har østkanten i Oslo, Finlands skoger og Notodden til felles? Blues!

OSLO ØST: Den 29. juli arrangerer Østkanten Bluesklubb og Notodden Bluesfestival «Kick-off to Notodden» på Herr Nilsen. FinskeErja Lyytinen holder releasekonsert for plata «Grip of the blues». Shuffle Service varmer opp publikum fra 20.00.

Fanget i det blå

Alle spør meg hvorfor en kvinne spiller blues. Jeg hadde ikke noe valg. Bluesen valgte meg, synger finske Erja Lyytinen på «Why a Woman Plays the Blues».

Siden solodebututgivelsen Dreamland Blues på Ruf Records, har Erja Lyytinen vært opptatt med å finpusse sounden gjennom å spille over 150 konserter over hele Europa. På hver konsert har hun nådd nye fans og fått den største skeptiker til å bli troende.

Hun er nå klar til å slippe sitt neste album Grip of the Blues og Norgespremieren blir altså på Herr Nilsen tirsdag 29. juli. Som et av Finlands største musikalske talenter, kunne låtskriveren, sangeren og gitaristen Erja vært fristet til å hvile på sine laurbær. I stedet er Grip of the Blues etter sigende blitt hennes modigste og varierte forsøk hittil. Hun behersker et større spekter av stiler enn noen gang. Til å hjelpe seg fikk hun med seg en gruppe musikere som har bidratt til lage et album som er så nær en live-opplevelse som mulig,
skriver arrangøren.

Funky

Shuffle Service er et ungt band bestående av Hans Olav Ingholm på gitar, Fredrik Bergersen Klemp på bass og vokal, Erik Lindboe Pedersen på trommer, Dan Tømte på keyboard og Katrine Bergersen Klemp på vokal. Bandet har som motivasjon å lage funky, original, følsom, og drivende god blues-rock. Sammen utgjør de en meget samspilt gjeng med et stort ønske om å spre musikken og de gode tonene. Som liveband smitter de sitt publikum med den sprudlende og festklare følelsen som gjør dem til et av stjerneskuddene på den Norske bluesscenen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene