*Nettavisen* Nyheter.

Finsk-norsk jubileum på Kontraskjæret

Store og fargerike skulpturer på Kontraskjæret.

I år er det 10 år siden Finsk-norsk kulturinstitutt startet sin virksomhet i Norge. Det synlige beviset på jubileet synes godt på Kontraskjæret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frodig samarbeid på Kontraskjæret.

Sentrum: Institutt arbeider for å styrke kontakten mellom Finlands og Norges kultur-, samfunns- og næringsliv og for å øke kunnskapen om Finland i Norge og omvendt.

Bred virksomhet

Kulturinstituttet er et informasjons- og kontaktsentrum som gjerne tar imot spørsmål og henvendelser fra publikum, i tillegg til å ha en omfattende utadrettet virksomhet som blant annet består av konserter, seminarer og forelesninger. I galleriet vises skiftende utstillinger som presenterer bl.a. billedkunst, design og arkitektur.

Kontra

Jubileumsåret markeres med et stort og synlig finsk-norsk samarbeidsprosjekt. Norsk Billedhoggerforening samarbeider med kulturinstituttet om utstillingen Kontra på Kontraskjæret ved Akershus festning. Mindre verk, bilder og skisser vises i kulturinstituttets galleri, som ligger i Rådhusgata 21, vis à vis Kontraskjæret.

Fire norske og fem finske skulptører deltar: Roddy Bell, Radoslaw Gryta, John Audun Hauge, Kirsi Kaulanen, Antti Keitilä, Marit Benthe Norheim, Matti Peltokangas, Kimmo Schroderus og Hagbart Solløs. Jubileumsutstillingen er et synlig bevis på vellykket kunst- og kulturutveksling mellom Finland og Norge, forhåpentligvis til glede for billedkunstnere i begge land. Publikum kan i hvert fall glede seg over en flott skulpturutstilling på Kontrakjsæret frem til 14. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.