RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finsk-norsk jubileum på Kontraskjæret


Store og fargerike skulpturer på Kontraskjæret.
Store og fargerike skulpturer på Kontraskjæret.
I år er det 10 år siden Finsk-norsk kulturinstitutt startet sin virksomhet i Norge. Det synlige beviset på jubileet synes godt på Kontraskjæret.

Sentrum: Institutt arbeider for å styrke kontakten mellom Finlands og Norges kultur-, samfunns- og næringsliv og for å øke kunnskapen om Finland i Norge og omvendt.

Bred virksomhet

Kulturinstituttet er et informasjons- og kontaktsentrum som gjerne tar imot spørsmål og henvendelser fra publikum, i tillegg til å ha en omfattende utadrettet virksomhet som blant annet består av konserter, seminarer og forelesninger. I galleriet vises skiftende utstillinger som presenterer bl.a. billedkunst, design og arkitektur.

Kontra

Jubileumsåret markeres med et stort og synlig finsk-norsk samarbeidsprosjekt. Norsk Billedhoggerforening samarbeider med kulturinstituttet om utstillingen Kontra på Kontraskjæret ved Akershus festning. Mindre verk, bilder og skisser vises i kulturinstituttets galleri, som ligger i Rådhusgata 21, vis à vis Kontraskjæret.

Fire norske og fem finske skulptører deltar: Roddy Bell, Radoslaw Gryta, John Audun Hauge, Kirsi Kaulanen, Antti Keitilä, Marit Benthe Norheim, Matti Peltokangas, Kimmo Schroderus og Hagbart Solløs. Jubileumsutstillingen er et synlig bevis på vellykket kunst- og kulturutveksling mellom Finland og Norge, forhåpentligvis til glede for billedkunstnere i begge land. Publikum kan i hvert fall glede seg over en flott skulpturutstilling på Kontrakjsæret frem til 14. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere