RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fint besøk på Bjørnholt

Skole og ut- danning er noe av det viktigste i livet, sa ordfører Per Ditlev-Simonsen til elevene da han besøkte Bjørnholt skole sist torsdag.

Bjørnholt: I juni 2000 la han ned grunnsteinen på Bjørnholt skole. 23 mars var han på besøk for å se hvordan skolen hadde blitt.

Dere må gjøre det bra, for det er dere som skal styre landet vårt en dag, sa ordføreren.

Han ble ønsket hjertelig velkommen av elevrådsleder Andrea Ziegler, rektor Laila Arntzen og noen utvalgte elever før han ble tatt med på en omvisning i klasserommene.

Teknologi og bordtennis

Bjørnholt skole er en innsiktsskole, og det betyr at både elever og lærere bruker datamaskiner og tekniske hjelpemidler i undervisningen. I høst har noen klasserom fått installert elektroniske tavler, smart board, og det var naturlig å la ordføreren få prøve dem.

På 10. trinn kom han midt i en natur- og miljøfremføring, men klassen hadde ikke noe imot å ta en pause og fortelle ordføreren hvordan undervisningen og miljøet er.

Han fikk også se en liten fremføring av "Fanitullen" på 9. trinn. Til slutt fikk han prøve seg mot noen av elevene ved skolens bordtennisbord. Elevene vant, men de syntes ordføreren var ganske flink med tanke på at det er mange år siden han spilte sist, og at han er over 70 år.

Ikke flink i matte

Ordføreren la opp til en avslappet tone i møte med elevene.

Hei, jeg heter Per, hva heter du? sa han og håndhilste på de han møtte. Da skole og lekser ble et samtaleemne fortalte han at han ikke var spesielt flink i matte da han var gutt, og at han helst ville være ute og spille bandy istedenfor å sitte hjemme og gjøre lekser. Men han lærte fort at det ikke lønte seg å snike seg unna. Det kunne mange av bjørnholtelevene kjenne seg igjen i.

Intervjuer

Bjørnholt skole er også arena for andre aktiviteter enn tradisjonelle skolefag, og elevene fortalte villig og entusiastisk om årlige hendelser som Bjørndaldagen og talentiaden.

Til slutt fikk skolens mediegruppe eksklusive intervjuer både til hjemmesiden og til skoleradioen før ordfører Per Ditlev-Simonsen takket for gjestfriheten ved å overrekke to bøker om Oslos historie til skolebiblioteket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere