Fint, men ikke nok

nn For ei drøy uke sia kom det beboerne på Grünerløkka har venta på en mobil politipost i hovedsak stasjonert på Løkka. De siste åra har området langs Akerselva vært preget av store mengder narkotikaomsetning, både på dag- og kveldstid.

Beboerne har fortvilet vært vitne til at tidvis svært aggressive narkotikaselgere har tatt over nærmiljøet deres. Selgerne, som i stor grad er av afrikansk opprinnelse og uten oppholdstillatelse i Norge, har trolig sett narkotikasalg som eneste mulige levebrød noe som igjen trolig gir seg utslag i en svært aggressiv holdning. En uholdbar situasjon for selgerne og selvfølgelige for både beboere og andre brukere av området. Tidligere i vinter kom det kommunale vektere på plass i nabolaget. Riktignok totalt uten myndighet, men likevel merket beboerne at selgerne ble urolige og begynte å flytte på seg. Politiet mente at uniformert politi er eneste løsning, og forrige tirsdag kom da også den første mobile politiposten i Oslo på plass i området. Allerede denne uka merker politiet stor forskjell. Selgerne er forsvunnet som dugg for sola og beboerne kan juble. Men til hvilken pris? Østkantavisa har fra flere hold fått tips om at selgerne nå er observert i andre steder av byen. Politiet bekrefter også at det er liten sannsynlighet at de har fått bukt med problemet, og at det er stor sannsynlighet for at selgerne nå har spredd seg til andre deler av byen. For beboerne på Løkka er det selvfølgelig en gledelig nyhet at det de har oppfattet som en svært uønsket aktivitet nå har forsvunnet fra nabolaget. Men det er uholdbart at myndighetene ikke makter å gjøre annet enn å flytte problemet fra et sted til et annet. Dette er verken vektere eller politi skyld i, dette er det politikerne som har ansvar for.

Og det må jobbes tverrfaglig. Menneskene det er snakk om er selv i en vanskelig situasjon, og de trenger hjelp til å få behandlet asylsøknader og eventuelt komme seg i jobb/utdannelse. I tillegg er et viktig aspekt at det nødvendigvis også er en rekke kjøpere. Mange trenger kanskje hjelp fra helsemyndigheter til å få bukt med sin avhengighet. Å kun kjempe på en front er overhodet ikke løsningen på dette komplekset problemet.

Å kun kjempe på en front er overhodet ikke løsningen på dette komplekset problemet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.