RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire års fengsel for drapsforsøk


 
 
I august 2006 avfyrte en 44-åring to skudd mot en bekjent på Grorud. Nå er mannen dømt til fire års fengsel.

OSLO TINGRETT/GRORUD: Det var i august 2006 at en 44 år gammel mann fra Rasta var på besøk i en leilighet i Bergensveien på Grorud.
Her festet 44-åringen, og etter en fyllekrangel hentet han en revolver i bilen. Deretter avfyrte han to skudd mot en bekjent.
Det var tilfeldigheter som gjorde at den beskutte personen overlevde, og nå er gjerningsmannen dømt til fire års fengsel, skriver Romerikes Blad.

Kunne vært dødelig

Skuddene traff offeret i hofta og i brystet, og han ble kjørt til Ullevål sykehus hvor han ble operert. Her ble det konstatert at skuddet som gikk inn i brystet kunne vært dødelig.

Den domfelte mannen har erkjent de faktiske forholdene, men har forklart at våpenet ble avfyrt ved et uhell. Han har også forklart at han kun mente å skremme.

Oslo tingrett trodde altså ikke på mannens forklaring, og noe av bakgrunnen for dette er vitner som har foklart at domfelte hadde siktet målrettet mot offeret.

- Urimelig lang straff

Nå er 44-åringen altså dømt til fire års fengsel.

- Dette er en urimelig lang straff. Min klient har anket til lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Dag Svensson til Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere