*Nettavisen* Nyheter.

Fire av fem savnede fra Oslo

FORSVANT FRA RADAREN: Et fly av denne typen, Hercules C-130 J med fem personer om bord forsvant i går ettermiddag i Nord-Sverige. Fire av dem fem om bord er fra Oslo. Foto: FOTO: FORSVARET

Redningsmannskapene har funnet levinger i området der et Hercules-fly styrtet torsdag. Fire av de fem som er savnet i Nord-Sverige bor i Oslo.

OSLO: NTB melder lørdag kveld at svensk politi har avsluttet redningsaksjonen etter at det norske Hercules-flyet styrtet torsdag ettermiddag.

Det er i samråd med norske myndigheter og i samråd med de pårørende at søket er avsluttet.

Fant levninger

Det ble lørdag funnet levninger i søkeområdet, som gjør at søket etter overlevende nå er avsluttet. Fire av de fem savnede er fra Oslo.

Lørdag morgen ble vrakrester etter Hercules-flyet funnet i nærheten av Kebnekaise. Det hadde da vært søkt etter både vrakrester og de fem som var ombord i flyet siden flyet ble meldt savnet torsdag ettermiddag.

Torsdag klokken 16 ble det rapportert om at et norsk militært transportfly av typen C-130J Hercules med fem personer om bord er meldt savnet.

Dårlig vær i området

Flyet tok av fra Evenes lufthavn klokken 14.30, og skulle fly til Kiruna (Sverige) for å hente personell der. Flyet ble borte fra flygekontrollen klokken 14.53, før det nådde frem til Kiruna lufthavn.

Det har vært dårlig vær i området hvor det i over to døgn har pågått en massiv redningsaksjon med søk med snøskuter, beltevogner og helikoptre. I morgentimene fredag ble to norske F16-fly satt inn i søket.

Søket har fortsatt gjennom hele fredag og natt til lørdag, uten at noe eller noen ble funnet. Lørdag morgen ble det imidlertid funnet vrakrester. Det skal være snakk om tusenvis av vrakrester, som er spredt over et stort område.

Lørdag kveld ble altså søket etter overlevende avsluttet.

- Årsaken er at vi har funnet store mengder vrakrester i leteområdet, og vi ha rogså funnet kroppsdeler fra mennesker, sa informasjonssjef Börje Öhman i politiet i Norrbotten på en pressekonferanse i Nikkaluokta lørdag kveld, i følge NTB.

Mannskaper fortsetter å lete i området, men det dreier seg nå ikke om noen redningsaksjon.

De fem savnede er:

Ståle Garberg savnet Hercules
* Kaptein Ståle Garberg (42) fra Karlsrud/ Brattlikollen

Truls Ørpen savnet Hercules
* Oberstløytnant Truls Audun Ørpen (46) fra Oslo

Siw Robertsen savnet Hercules
* Kaptein Siw Robertsen (45) fra Tonsenhagen

Steinar Utne savnet Hercules
* Kaptein Steinar Utne (35) fra Oslo

Bjørn Yngvar Haug savnet Hercules
* Kaptein Bjørn Yngvar Haug (40) fra Ullensaker

De pårørende er varslet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.