RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire av ti tror på fall i boligprisene

Oslo (NTB): Fire av ti nordmenn tror på en nedgang i boligprisene det nærmeste året. For ett år siden var det bare én av 20 som trodde det samme.

Det viser en undersøkelse Sentio har utført for Fokus Bank, melder NRK.

Undersøkelsen viser også at det for første gang på lenge er flere som tror at boligen deres kommer til å være mindre verdt om et år enn de som tror prisene vil øke.

Dette er dårlig nytt for dem som vil selge, tror sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank.

- Både selger og kjøper forventer at prisene kommer til å gå ned. Da vil vi gjerne få en periode der prisene står i ro eller faller, sier han.

Boligprisene har steget kraftig og nesten sammenhengende de siste 15 årene. og ifølge Jullum er de grunnleggende forholdene i norsk økonomi svært bra, men mener han mener boligprisene er drevet for høyt i været, spesielt gjelder dette små leiligheter i de store byene.

- På litt lengre sikt tror jeg det er deler av det markedet som kan falle med både 10 og 20 prosent, sier Jullum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere