RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire gulljenter og én sølvgutt


Trener Daimi Akin (t.v) og Andreas Lødrup omringes av de gode jentene i Fighter Kickboxing Klubb. F.v. Ina Grindheim (semikontakt), Ida Abrahamsen (semikontakt), Birgit Øksnes(fullkontakt) og Thea Næss (fullkontakt). Zsofia Minda satt værfast i Frankfurt da bildet ble tatt.
Trener Daimi Akin (t.v) og Andreas Lødrup omringes av de gode jentene i Fighter Kickboxing Klubb. F.v. Ina Grindheim (semikontakt), Ida Abrahamsen (semikontakt), Birgit Øksnes(fullkontakt) og Thea Næss (fullkontakt). Zsofia Minda satt værfast i Frankfurt da bildet ble tatt. Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Fighter Kickboxingklubb fra Bjølsen stilte med seks deltakere i EM i Loutrak, Athen Hellas. Fasit: fire gull og to sølv.

Bjølsen: Thea Therese Vingmark Næss, Ida Abrahamsen, Ina Grindheim og Zsofia R Minda tok alle gull i EM Kickboxing i Hellas, mens Andreas Lødrup og Birgit R Øksnes tok sølv i det offisielle mesterskapet i regi av Wako.

– En enorm prestasjon, sier trener Daimi Akin til Østkantavisa.

Verdens beste klubb

I Norge er det omtrent 4000 som er medlem i Norges Kickboxingforbund, mens det er omtrent 500.000 som driver med idretten i Russland. Det at Fighter Kickboxingklubb tar så mange gull kan beskjedent kalles en enorm prestasjon.

– De andre nasjonene skryter av nivået vårt. Vi har jobbet målbevisst siden vi startet klubben for 15 år siden og nå merker vi resultatene. Dette er ingen tilfeldighet, skryter Daimi Akin.

Les også: Treneren er verdensmester

Gulljentene

Thea Næss tok sitt sjette mesterskapsgull på rad da hun vant i fullkontakt. Hun skryter voldsomt av trenerne og miljøet i klubben.

– Vi er flinke til å trene målbevisst og vi trener jo med de beste. Jeg er meget stolt av det vi har fått til, sier gullvinner Thea Næss.

– Seks gull av en utøver på rad tror jeg vi aldri har opplevd før, skyter trener Akin inn.

Les også: Thea tok gull i Kina

For Ida Abrahamsen og Ina Grindheim har opplevd oppturen sammen. Begge startet i klubben i 2005 og begge tok sitt første gull i semikontakt i Hellas.

– Jeg kan endelig kalle meg mester. Det føles utrolig deilig å vinne gull, sier Ida Abrahamsen.

De har også vært med på Olympiatoppens kvinneløft-satsning og de er begge glade på hverandres vegne.

– Det er ekstra gøy at vi begge tok gull samtidig. Det er timet og tilrettelagt over lengre tid, ler Ina Grindheim.

Zsofia Minda forsvarte også sitt EM gull fra to år tilbake.

To sølv

Andreas Lødrup har vært gullgrossist i flere år, men denne gangen tapte han finalen mot en russer.

– Det har klaffet for meg i forrige EM og VM med gull. Men begge gangene har det vært jevnt, så det var ikke bare å surfe gjennom til gull i år. Det var selvsagt veldig kjipt å ikke vinne, men jeg skal knuse han i neste VM, lover nærmest Andreas Lødrup.

Han er veldig stolt over jentene i klubben.

– Både på og utenfor ringen er de fantastiske. Vi har godt av å ha med noen jenter som kan sette oss på plass, smiler Andreas Lødrup.

For Birgit Øksnes sin del var sølv ingen nederlag.

– Det er stort å komme til finalen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere