Fire i farta: Om forbudet mot å sove ute i Oslo

 

  Foto: Montasje

Hva synes du om at det nå er totalforbud mot å sove ute i Oslo?

Ketil Hoem

Ketil Hoem (55), Etterstad

– Jeg går til jobben hver dag og passerer blant annet Grønlandsleiret. Hvor skal folk gjøre av seg? Man skjærer alle over én kam med et sånt forbud. Det er mange tapere i samfunnet som har rett til å være et sted. Jeg har ikke troa på et totalforbud. Problemet med uteliggere må løses på en annen måte.

Wibeke Kalsnes

Wibeke Kalsnes (52), Frogner

– Det er tungt spørsmål. Er det riktig med et forbud? Jeg synes dette er vanskelig. Om en skal sove ute er det ikke greit at man gjør det midt på gata når andre ferdes der. Det er ikke pent for andre mennesker, både med tanke på turister og andre. Men jeg synes det er greit å sove ute om natta, bare de fjerner seg før folk kommer på morgenen. Da er de ikke til sjenanse for noen. Det blir feil å bruke ressurser, tid og penger på dette.

KRONIKK: «Det er feigt å ikke totalforby tigging»

Eline Strømmen

Eline Strømmen (19), Søndre Nordstrand

– Så lenge de rydder opp etter seg og ikke gjør noe kriminelt, så synes jeg ikke det er riktig. Et forbud mot å sove ute i sentrum mener jeg er helt teit.

Jan Yttergård

Jan Yttergård (42), Romsås

– Jeg er ikke for noe forbud. Vi bør heller ha fokus på hvor folk kan sove. Det må finnes bygg i Oslo som kan brukes til å huse de hjemløse. Stortingspolitikerne får avgjøre om folk skal få komme inn i landet. Vi har et ansvar. Dem som først er her må vi kunne gi et tilbud om stell og husrom. Vi er ganske heldig stilt her.

LES OGSÅ:

Romfolket ble ikke hørt

– Ingen vil leie ut til oss

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.