*Nettavisen* Nyheter.

Fire ny uker for Sigrid-siktet

Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er varetektsfengslet i fire nye uker. Foto: Foto: Privat

Mener det er sannsynlig at han står bak drapet.

OSLO TINGRETT: Retten mener det fortsatt er overveiende sannsynlig at 38-åringen har drept Sigrid Giskegjerde Schjetne og forlenger varetektsfengslingen til 8. august.

Det skal ikke ha fremkommet nye opplysninger som svekker mistanken mot den nå 38 år gamle mannen fra Ålesund.

Tingretten vektlegger også bevisforspillelsesfare som en grunn til fortsatt å holde den 38 år gamle mannen varetektsfengslet. Det samme argumentet brukes når mannen på nytt ilegges brev- og besøkskontroll.

Rettspsykiatri

38-åringen motsatte seg i forkant av dagens rettsforhandlinger en videre varetektsfengsling.

Det har vært gjennomført en rettspsykiatrisk undersøkelse av 38-åringen. Av de sakkyndige har flertallet konkludert med at siktede ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket, mens mindretallet kom til motsatt konklusjon. Den rettsmedisinske kommisjon har bedt om en tilleggsuttalelse, men denne skal ikke være klar.

Saken sendt Riksadvokaten

Saken er ennå ikke ferdig etterforsket, selv om forslaget til tiltale er oversendt fra Oslo politidistrikt til Riksadvokaten. Saken er forhåndsberammet til å starte i Oslo tingrett 16. september.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø på kvelden 5. august i fjor. Hun ble funnet en måned senere dumpet i en skråning like ved et bilverksted på Sofiemyr. To menn ble pågrepet i forbindelse med politiaksjonen på stedet. En 64 år gammel mann er fortsatt siktet i saken, selv om han ikke lenger er varetektsfengslet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.