RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire nye sterke Øya-navn


Gang gang dance . Foto: promo
Gang gang dance . Foto: promo
Gang Gang Dance, Jenny Lewis, Florence & The Machine og Ladyhawke er alle bekrefta artister til Øyafestivalen 2009.

Florence & The Machine har vært en skikkelig snakkis på de britiske øyer de siste månedene. Nå er Florence klar for å glede deg i Middelalderparken torsdag 13. august.

Tilsvarende stor begeistring har det vært for elektroindiegjengen Gang Gang Dance fra New York. I fjor leverte de et av årets sterkeste album, i år kan de bli et av Øyas høydepunkter.

Jenny Lewis har levert knallgode låter, både solo og som vokalist i Rilo Kiley. Nå skal hun levere godsakene i steikende augustsol under Øya.

Samtidig har arrangøren fått det første navnet til Øyanatt klart. På Stratos kommer engelske Clash Magazine og norske Smuglesning til å lage fest hver natt etter at moroa er over i parken. Første navn er Ladyhawke, som skal gjøre natta svett og herlig torsdagen under Øya.

GANG GANG DANCE (US)

Et amerikansk band som ofte dukka opp på kresne kjenneres topplister for 2008 rundt juletider, var New York-gjengen Gang Gang Dance.

De beveger seg i landskapet rundt begreper som indie, elektro og eksperimentell rock.

I løpet av de siste åra har de delt scene med fantastiske band som Sonic Youth, TV on the Radio og Battles. Lenge opplevde de en imponerende kultstatus i hjembyen. Bandet debuterte i 2004 med albumet Revival of the Shittest, men det var altså høsten 2008 de fikk stor oppmerksomhet, for skiva Saint Dymphna.

www.myspace.com/ganggangdance

JENNY LEWIS (US)

Jenny Lewis er nok av mange best kjent som vokalist i det flotte amerikanske popbandet Rilo Kiley. Dama bobler over av kreativitet, så det holder på ingen måte med hovedbandets trygge rammer for Lewis.

Hun har rukket å gi ut to soloalbum, det første med hjelp av The Watson Twins. Oppfølgeren Acid Togue kom i fjor og fulgte opp Rilo Kiley-skiver som More Adventurous (2004) og Under the Blacklight (2007) på en god måte, med sin miks av americana og pop.

Jenny harogså vært en del av det kritikerroste The Postal Service og har vært
involvert i flere andre artisters innspillinger, som for eksempel Elvis Costello. Sistnevnte dukker også opp som gjest på Acid Tongue.

www.myspace.com/jennylewismusic

FLORENCE & THE MACHINE (UK)

Florence & The Machine er egentlig Florence Welch og hennes soul-,elektro- og indieinspirerte pop.

Hun har i løpet av de siste månedene blitt en stor favoritt hos blant annet BBC og NME. Sistnevnte blad har til og med rukket å ha henne på forsiden tidligere i år. I tillegg har hun fått spilt på noen av hjemlandets aller største festivaler, uten å ha gitt ut skive ennå.

De eneste smakebitene allmennheten har fått så langt er singlene Kiss with a Fist og Dog Days are Over, som begge beviser Florence sin sans for fengende pop.

The Machine er altså navnet på backingbandet, som på et tidspunkt inkluderte Devonte ?Lightspeed Champion? Hynes.

Florence Welch er oppvokst med Kate Bush, Velvet Underground, The White Stripes og Love på anlegget, noe som iblant kan høres i hennes egen musikk. I slutten av april skal det komme en vinyl-EP, mens album er ventet tidlig på sommeren.

www.myspace.com/florenceandthemachinemusic

LADYHAWKE (NZ) - på Øyanatt tors. 13 . aug, Stratos

Etter at du har herja rundt i Middelalderparken til Arctic Monkeys, Wilco eller kanskje Fever Ray torsdag 13. august, kan du ta turen opp i Oslos utelivs toppetasje.

På Stratos står nemlig Clash Magazine og Smuglesning for fete musikkopplevelser hver kveld under festivalen og denne torsdagen er Ladyhawke på besøk.

Ladyhawke er Pip Brown fra New Zealand. Etter å ha forsøkt seg litt i band hjemme i Wellington, fikk hun i fjor internasjonal anerkjennelse med debutalbumet, som ble utgitt på kresne Modular.

Hun henter inspirasjon fra gamle helter som Cindy Lauper og Kim Wilde, samt nyere artister som Peaches.

Det er ikke vanskelig å forstå hennes fascinasjon for 80-tallslyd. Her kan
man høre både moderne elektro og klassisk pop. Ryktene sier at Christina Aguilera skal spille inn Ladyhawkes My Delerium. En innspilling Pip Brown gjerne vil delta på selv.

På Øyanatt kan du altså få oppleve en av New Zealands mest spennende artister akkurat nå.

www.myspace.com/ladyhawkerock

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere