*Nettavisen* Nyheter.

Fire nye uker for Sigrid-siktede

FIKK MEDHOLD: Politiet, her ved politiadvokat Cecilie Gulnes og etterforskningsleder Knut Jensen, fikk medhold av tingretten i begjæringen om fire nye uker i varetekt for de to siktede i Sigrid-saken.

FIKK MEDHOLD: Politiet, her ved politiadvokat Cecilie Gulnes og etterforskningsleder Knut Jensen, fikk medhold av tingretten i begjæringen om fire nye uker i varetekt for de to siktede i Sigrid-saken.

De to første ukene må de 37 og 64 år gamle siktede sitte isolert.

OSLO TINGRETT: I kjennelsene fra Oslo tingrett nå i ettermiddag blir det klart at de to mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne må sitte ytterligere fire uker i varetekt.



Begge undergis brev- og besøksforbud for hele perioden og får ikke tilgang på aviser og tv de første 14 dagene hvor de også må sitte i isolasjon.

Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.

«Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel», heter det i kjennelsen.

LES OGSÅ: Stabell ber politiet etterforske lekkasjer

Ikke alibi

Etter rettens skjønn er mistanken mot de to mennene den samme ved dagens fengslingsmøte som ved de to tidligere rettsbehandlingene.

Retten viser blant annet til at 64-åringen ikke har alibi for forsvinningstidspunktet og er knyttet til stedet Sigrid ble funnet drept og andre steder hvor det er funnet spor i saken.

LES ALLE VÅRE ARTIKLER OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE-SAKEN HER

Utelukker ikke flere involverte

37-åringen samtykket til at saken ble avgjort uten han til stede. Kjennelsen er derfor mindre detaljert, men det fremgår at retten mener det er sannsynlighetsovervekt for at 37-åringen står bak handlingene han er siktet for.

Etter rettens syn er mistankegrunnlaget for den siktede 64-åringen noe svakere enn for 37-åringen.

Retten mener at varetektsfengsling for fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep sett på bakgrunn av den alvorlige siktelsen og den bevisforspillelsesfare som foreligger.

Politiet utelukker ikke at flere personer kan ha vært involvert i drapet eller hatt befatning med etterfølgende bistand til å skjule liket.

– Men vi har ingen andre mistenkte i saken, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Politiet tror de kan være ferdig med etterforskningen i løpet av våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.