RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Fire og fem års fengsel for Rasool-brødre

Zahid Rasool (30) er dømt til fem års fengsel og hans eldre bror Ghulam Abbas (32) er dømt til fire års fengsel.

GRORUDDALEN/OSLO TINGRETT: Av de 11 tiltalte i Rasool-familien var det bare brødrenes mor, Mofiz Akhter (56), og to tidligere svigerdøtre som ble frifunnet.
Alle de andre, blant annet faren, Ghulam Abbas (66) ble kjent skyldig i hele eller deler av den omfattende tiltalen mot dem og dømt til fengselsstraffer av varierende lengde, skriver
Aftenposten.no
.

Inndrar store verdier

De dømte familiemedlemmene er dømt til å tåle inndraging av til sammen over ti millioner kroner. To av brødrene, Zahid Rasool (30) og hans eldre bror Ghulam Abbas (32) er også dømt til inndraging av de fire leilighetene som de eier i Brasil.

En av de yngre brødrene, Qaiser Rasool (28) er dømt til å tåle utvidet inndraging av en leilighet i Oslo.

Dommerne lot tvilen komme faren deres til gode når det gjelder hans og konas leilighet i Granstangen, som de får beholde.

Dommerne mener at en stor del av kjøpesummen for leiligheten var utbytte fra straffbare handlinger, men det ble også tatt opp lån og renter og avdrag ble betalt med penger fra vanlig lønnsinntekt.

Påtalemyndigheten la også ned påstand om inndraging av en enebolig i Pakistan, som to av sønnene i familien skal ha rehabilitert og bygget om for å gi i gave til foreldrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere