RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire ranere angriper familier


Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
I helgen ble en familie på Økern ranet mens de var hjemme i sin egen bolig. Nå viser det seg at en annen familie på Økern opplevde et tilsvarende ran.

GRORUDDALEN: Det brutale ranet av en familie på Økern sist helg har likhetstrekk med flere andre ran i Groruddalen den siste tiden. Nå vil politiet se om sakene kan ha noen sammenheng, melder NRK Østlandsendingen.

- Spesielle likhetstrekk

NRK har snakket med bistandsadvokat Odd Kristian Johansen som representerer en familie som opplevde at ranere stormet inn i huset på jakt etter penger i desember.

- Gjerningsmennene bak ranet i desember kom inn i boligen, og gjennomførte et ganske brutalt ran, hvor de truet de som var til stede. De gjennomsøkte hele leiligheten, før de forlot stedet, forteller Johansen til NRK.

Under ranet som skjedde lørdag kveld denne helgen ble familien på fire, inkludert to barn på ti og åtte år, sperret inne på badet mens ranerne gjennomsøkte huset.

Bistandsadvokat Odd Kristian Johansen mener likhetstrekkene er klare.

- De spesielle likhetstrekkene jeg ser er at det er fire ranere i begge sakene, og at de i begge tilfellene er bevæpnet med pistol og bruker kniv. Samt at det er gjennomført på en brutal måte i det private hjem, sier Johansen.

Han kjenner også til et liknende ran i Stovner-området i slutten av november i fjor.

Skal etterforskes

Stasjonsjef ved Stovner politistasjon, Espen Aas bekrefter overfor NRK at politiet vil undersøke om det kan være en sammenheng mellom de ulike ranene:

- Når det skjer så mange ran på så kort tidsrom, så bør man se etter en sammenheng, koordinere etterforskningen, og eventuelt sette inn flere ressurser.

Han sier det blir et samfunnsproblem når familier i et område frykter å bli ranet i sitt eget hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere