*Nettavisen* Nyheter.

Fire ukers varetekt for voldtektssiktet inder

Den 30 år gamle indiske mannen som er siktet for en voldtekt på Grønland i Oslo for halvannen uke siden, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

De to første ukene er han ilagt brev- og besøksforbud, melder NRK.

– Jeg kan bekrefte at den siktede nå er varetektsfengslet, og at etterforskningen av saken nå fortsetter, sier politiadvokat Anne Cathrine Christiansen i Oslo politidistrikt.

Mannen ble identifisert allerede forrige fredag og etterlyst internt. Tirsdag ble han pågrepet etter å ha blitt gjenkjent av en politimann Oslo sentrum. 30-åringen er indisk statsborger og har familie i Polen, men har ingen tilknytning til Norge. Da han ble pågrepet, hadde han en flybillett til Polen med avreise onsdag.

Den fornærmede kvinnen har forklart at hun ble utsatt for en grov voldtekt og ranet i en bakgård på Grønland en gang mellom klokka 2 og 3.45 natt til tirsdag 23. september.

– Hun er naturlig nok lettet, både over at mannen ble identifisert så tidlig og at han nå er pågrepet. Kvinnen får nå videre oppfølging fra overgrepsmottaket og fra sin bistandsadvokat, sier Lid. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag