RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Firebarnsfar dømt for overfallsvoldtekt av 15-åring

36-åringen, som nå er dømt for voldtekt, dro offeret inn i Slottsparken, hvor han så skal ha voldtatt henne. Nå må han sone nesten seks år i fengsel.
36-åringen, som nå er dømt for voldtekt, dro offeret inn i Slottsparken, hvor han så skal ha voldtatt henne. Nå må han sone nesten seks år i fengsel. Foto: Arkivfoto
Sist oppdatert:
Offeret var bare 15 år da familiefaren (36) overfalt og voldtok henne i Oslo.

OSLO TINGRETT: Det var natt til 28. august 2011 at den da 15 år gamle jenta gikk i Fredriks gate, like nedenfor Slottsparken.

Mannen, som denne uka ble dømt for voldtekt, forsøkte å snakke jenta, og angivelig flørtet med henne.

Dratt inn i parken og voldtatt

Da jenta var avvisende, tok han tak i håndleddet hennes, og dro henne inn i Slottsparken. Offeret gjorde motstand, men tiltalte var større og sterkere en henne, slik at det ikke lykkes henne å komme seg unna. 

Jenta har uttalt at hun nærmest var i sjokk, og at hun var livredd for hva som skulle skje.

Da de kom til Abelhaugen ble fornærmede dyttet ned på en benk, der tiltalte voldtok henne.

Etter en stund klarte fornærmede å få tak i en pepperspray som hun hadde i vesken. Hun klarte å spraye overfallsmannen, og kom seg etterhvert unna og hjem.

FLERE NYHETER FRA OSLO HER

Felt av DNA

Jenta ringte umiddelbart politiet og ble raskt fraktet til voldtektsmottaket på legevakten. Dette var avgjørende for å skaffe DNA fra overfallsmannen.

Da saken ble behandlet i Oslo tingrett erklærte tiltalte seg ikke skyldig, og stilte seg uforstående til at hans DNA ble funnet på fornærmede.

Mannen skal være bosatt i Spania, der han har kone og fire barn, og han hevdet i retten at han oppholdt seg her i tidsrommet da voldtekten skjedde. Mannens DNA skal allerede ha vært registrert i politiets register, som følge av en narkotikasak i 2012.

Ingen lit til tiltaltes forklaring

Retten satte imidlertid ingen lit til mannens forklaring, og er overbevist om at 36-åringen er gjerningsmannen.

- Retten finner ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved DNA- identifiseringen. Tiltalte har heller ikke klart å skape tvil om han var her i landet på tidspunktet for voldtekten, heter det i dommen fra Oslo tingrett. 

Skjerpende omstendigheter

Mannen er nå dømt til fengsel i fem år og ni måneder for voldtekten, og i følge Oslo tingrett var det en rekke skjerpende omstendigheter i denne saken.

- Tiltalte har begått en ren overfallsvoldtekt. Voldtekten skjedde i det offentlige rom; fornærmede var på vei hjem gjennom Slottsparken hvor hun pleide å gå og har krav på å gå trygt, heter det i dommen fra tingretten. 

Store problemer for offeret

I tillegg blir det påpekt at offeret kun var 15 år på gjerningstidspunktet, og dermed bare et barn. Hun skal ha fått store traumer etter voldtekten.

I følge hennes mor skal hun fortsatt føle frykt i alle sammenhenger, noe som har gjort at hun har falt ut av skolen.

Hun har i perioder ruset seg, for å slippe å kjenne på smerten og redselen, og hun går nå i traumeterapi.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere