RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskebollefunk i sjokoladefabrikk


GLEDESPREDERE: For Gjerstad Funk- og Fiskarlag er det viktigste å spre funkens glade budskap. F.v. Anders Nærø, Terje Meisingset, Lars Martin Vik og Morten Urfjell.FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
GLEDESPREDERE: For Gjerstad Funk- og Fiskarlag er det viktigste å spre funkens glade budskap. F.v. Anders Nærø, Terje Meisingset, Lars Martin Vik og Morten Urfjell.FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Fiskegjengen som spilte funk ble til funkgjengen som snakker om å fiske.

SOFIENBERG: I øvingslokalene Sjokoladefabrikken ved Sofienberg sitter Anders Nærø med en guloransj sydvest på hodet.

– Vi kjøpte disse fordi vi syns de var så utrolig kule, men du hører jo ingenting av hva du spiller inni her, ler gitaristen.

– Egentlig var vi bare gode fiskekompiser. Vi kjenner hverandre fra langt tilbake og ettersom alle har drevet med musikk på hver sin kant i alle år, snakka vi ofte om at vi skulle starta et band, forklarer bassist, Lars Martin Vik.

Begge spiller i instrumentalbandet med det noe pussige navnet Gjerstad Funk- og Fiskarlag.

Fisk for alle penga

– Det var selvfølgelig naturlig for oss å inkludere fisk i bandnavnet, og ettersom vi spiller funk, tok vi med det også. Morten er fra Gjerstad, så der har du den hele og fulle forklaringen, sier Lars Martin.

Sammen med Morten Urfjell og Terje Meisingset, som utgjør resten av bandet, mimrer de tilbake til den spede begynnelsen.

– Vi begynte å spille sammen i 2004. På den tida var vi interessert i et band som het Dimitris, og vi begynte å spille en del av deres låter for å få et repertoar, forteller Terje.

– Den første spillejobben vår var på 4H-gården på Furuset, skyter Anders inn.

Siden den gang har fiskarlaget funnet sin egen musikkstil, turnert Norge rundt og gitt ut plate. I mars kom de dessuten med andreplata "I KRAFT", også den med klare referanser til nettopp fisk, nå i bolleform.

Plate på boks

– Det strides litt om hvem som hadde den geniale ideen, men vi var ute etter å gjøre noe litt annerledes. Å gi ut musikk på cd er jo litt usexy for tida, derfor tenkte vi at vi kanskje kunne pakke inn plata, forteller Lars Martin.

Deres første innskytelse om å hermetisere plata i en fiskebolleboks, viste seg å bli umulig å gjennomføre på grunn av størrelsen på cden. Derimot fikk de grønt lys til å bruke etiketten til Fiskeboller i kraft fra Vesterålen hermetikkfabrikk.

– Det hadde kanskje vært best om vi ikke hadde fått godkjent etikettbruken. Da ville det sikkert blitt saksøking og full baluba, som igjen ville generert et voldsomt salgsskred av plata, ler Lars Martin.

Funk-idealisme

Salgsskred eller ikke, gutta i bandet bedyrer at det langt ifra er for pengenes skyld at de satt fiskinga til side for funken.

– Vi driver rett og slett med funk-idealisme og sprer det glade funk-budskap, sier Anders som blir avbrutt av Lars Martin som nikker ivrig.

– Jeg vil si at vi bedriver funk opplæring. Vi sprer musikkglede, forklarer han.

Og med nyutgitt plate, følger naturlig også turnering.

– Vi sier rett ut av vi er et danseband. Ikke i den vanlige dansebandsjangeren, men vi har en sterk rytme i musikken. det handler om å dyrke grooven, der de som danser er hovedfokus og musikerne er litt i bakgrunnen, forklarer Lars Martin.

Selv om fiskarlaget nå skal ut på veien, hender det at det blir tid til andre ting innimellom.

– Vi rekker litt fisking på turne også, forsikrer Morten.

– Men vi har nok snudd fra å være en fiskegjeng som spilte funk, til å bli en funkgjeng som snakker om å fiske, ler Lars Martin.

Vi driver rett og slett med funk-idealisme

Lars Martin Vik

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere