RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskelykke i Skraperudtjern


Roya Nael fikk dagens første fisk da 50 elever fra Stenbråten skole deltok på OFAs og NJFFs fiskecamp ved Skraperudtjern. Her sammen med lærer Sissel Heidel.
Roya Nael fikk dagens første fisk da 50 elever fra Stenbråten skole deltok på OFAs og NJFFs fiskecamp ved Skraperudtjern. Her sammen med lærer Sissel Heidel. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
I seks uker skal skolebarn rundt tusen skolebarn fiske i Skraperudtjern. Tirsdag var det elever fra Stenbråten som prøvde fiskelykken.

SKRAPERUDTJERN: – Det var litt ekkelt. Jeg har fått fisk før, men jeg tørr ikke ta på fisken fordi jeg er redd, sier Roya Nael som bare etter få minutter dro i land dagens første fangst, en mort.

SE ALLE BILDENE FRA FISKETUREN HER

Fullbooket

Tirsdag var 50 elever fra Stenbråten skole på plass i Skraperudtjern. Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA) og Norges Jeger- og Fiskeforbund (NJFF) arrangerer fiskecampen for fjerde året på rad.

– Dette er et kjempefint tilbud og vi ble nesten fullbooket med en gang. Vi gjør dette for å fremme interessen for fisking, sier Lars Erik Lindkvist som er en av instruktørene.

I løpet av seks uker skal nærmere tusen skolebarn på besøk for å lære litt om fiske, livet i vannet, gå natursti og fyre bål.

Fin sommerjobb

Sindre Guriby var førstemann ut på brygga med fiskestang. Selv om han bare er seks år gammel er han en erfaren fisker.

– Jeg har fisket mange ganger og fått torsk med egen stang og snelle, sier han.

Guro Wyller fra Nordstrand er en av instruktør på kurset og gleder seg til sommerjobben.

– Jeg tror det blir fint å være ute og sammen med barn i sommer, sier Guro.

Stenbråten skole har isfiskeutstyr til alle elevene, men mangler markstenger og synes derfor det er fint at OFA og NJFF har dette tilbudet.

– Elevene har gledet seg og er veldig spente på om de får fisk. Sissel Heidel, faglærer i naturfag på Stenbråten skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere