*Nettavisen* Nyheter.

Fisken er en gåte

Kjartan Reksten i Seksjon vanntransport i Oslo kommune har hørt om fisk i springen, men aldri sett en. – Umulig, sier han.

OSLO: – Jeg har jobbet med vann i Oslo kommune siden 1974. Da jeg begynte, gikk det historier om at noen skulle ha fått fisk gjennom ledningenettet på grunn av hull i silene på Nøklevann. Men det var historier. Selv har jeg aldri hørt om noe slikt i min tid. Og jeg anser det for helt umulig, sier Reksten. Han forklarer at vannet som leveres til Otto Sogns vei kommer fra Elvåga i Østmarka. Der er det riktig nok mye fisk. Men vannet tappes på 70 meters dyp. Derfra går det til Skullerud renseanlegg hvor det filtreres og tilsettes kjemikalier. Filtrene er svært finmaskede for å samle opp alle jordpartikler. Fisk skal ikke ha noen mulighet for å slippe gjennom. Etterpå desinfiseres vannet med ultrafiolett stråling, forklarer Reksten videre. Han ser ingen muligheter for at fisk skal slippe gjennom, døde eller levende.

– Dette var en skikkelig nøtt. Jeg betviler jo ikke kvinnens historie.Jjeg skjønner bare ikke hva som kan ha skjedd, sier Reksten. På spørsmål om mennesker kan ha gjort inngrep som gjør noe slikt mulig, svar Reksten at noen kan ha brutt seg inn og satt ut fisk i et av de tre bassengene der vannet lagres før det sendes videre.

– Men for meg er dette en skikkelig gåte. Jeg har aldri fått en tilsvarende henvendelse på mine snart 30 år i Vann- og avløpsetaten, sier Kjartan Reksten. han vil registrere saken og tenke gjennom hva som kan finnes av forklaringer.

– Hadde du fortalt denne historien på 1.april, ville jeg aldri bitt på, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.