RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskesprell i barnehagene


 
 
Hver bydel i Oslo er invitert til å velge ut tre barnehager til å bli med på Fiskesprell. Målet? At barna skal spise mer fisk!

Det er satt i gang et prosjekt i 17 fylker som sørge for at fisk og sjømat kommer inn på menyen i barnehagen, slik at disse matvarene blir en naturlig del av barnas kosthold.

Det er gjennomført et prosjekt i noen barnehager allerede, og de barnehagene som deltok i utprøvingen av Fiskesprell, bruker etter ett år mer fisk som pålegg, varmmat og turmat. Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Eksportutvalget for fisk samarbeider om prosjektet, med Helsedirektoratet og Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatsforskning som faglige rådgivere.

Dette er seriøse saker! Det bør spises mer fisk og sjømat i Norge i følge Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007-2011. Barn, ungdom og unge voksne tilhører gruppen som spiser minst fisk og annen sjømat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere