Gå til sidens hovedinnhold

Fjern 30 km soner i boligområdene

Politikerne bør kunne tillate bruk av håndholdte mobiltelefoner med det samme.
Mange bolig veger Oslo har 30 km/t som fartsgrense. Det er skiltet når en kjører inn i en sone, men ellers ikke for den enkelte vegen innenfor sonen. Dersom bilførerne skulle ha sett det første skiltet tar det ikke lang tid før de fleste har glemt det.
I vår lille veg kjører de fleste langt over fartsgrensen. Drosjene er også vanlige fartssynderne. Politiet sier at de ikke har kapasitet til normal trafikkontroll. Bydelen sier de mangler penger til fysiske tiltak som kan få hastigheten ned.
Det er ikke tillatt å snakke i mobiltelefonen når en kjører bil. Over halvparten av bilførerne bryr seg ikke om dette påbudet. De kan trygt fortsette å kjøre for fort og å snakke i telefonen samtidig fordi det ikke er noen som passer på.
Barn og andre fotgjengere lever et farlig liv i boligområdene. Bydelene er helt klart ikke kvalifiserte til å utføre den oppgaven de har med å sikre liv og helse. Store mengder bilførerne er permanente lovovertredere på veg til og fra arbeid.
Antallet lovovertredere vil gå drastisk ned dersom vi fjerner 30 km/t i boligområdene. Tillater vi også å snakke i håndholdte mobiltelefoner så vil en eventuelt dårlig samvittighet bli helt borte. Barn og andre fotgjengere er det tydeligvis ikke så nøye med likevel.
Sivilingeniør Kaare Flaate
Oslo

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter