Gå til sidens hovedinnhold

– Fjern dette griseriet nå!

Taggingen på Lilleborgbanen sprer seg nå til den nyåpnede lekeparken. Høyresida krever omkamp om den «frie kunstnerveggen».

LILLEBORG: Torsdag kveld skal bydelsutvalget på Sagene behandle den kontroversielle saken om tagging på Lilleborgbanen, etter initiativ fra Hans Otto Watne (Frp). Veggen er ikke offisielt åpnet. Likevel tagges det over en lav sko på natursteinen fra 1920-tallet. Høyre og Frp ber Ap, Rødt og Venstre revurdere sitt standpunkt om «lovlig grafitti».

– Når vi ser hærverket som skjer, er det berettiget at vi fremmer denne saken, sier Watne.

Advarte tidlig

Vil taggingen til livs

Østkantavisa møter Watne, Anita Sundal Skjøstad (H) og Kjell Omdal Erichsen (H) på Lilleborgbanen. Sprayboksene ligger strødd rundt på området. Det lukter løsemidler, og vi må nærmest holde oss for nesen.

– Her er taggeveggen som Jørgen Foss (Ap) ønsket seg, sier Watne syrlig.

– Taggingen plager mannskapet på minigolfbanen og det plager befolkningen. Nå må det ryddes opp, krever han og Høyre-politikerne.

«Kunstnerveggen» til Bydel Sagene skal åpnes om kort tid, men tidsplanen kan ryke. Taggingen har nemlig spredd seg til lekeapparatene på den nyoppussa Lilleborgbanen. Ap er i villrede om saken, etter det Østkantavisa kjenner til.

– Her ser vi resultatet av vedtaket som ble gjort. Nå tagges det på bordtennisbordene, bare uker etter at banen ble pusset opp, sier de tre oppgitt.

Men ikke bare der. Det er også tagger på helt nye søppelkasser.

– At det blir tagget på den fine natursteinen, er ikke noe vi liker. Dette må fjernes, sier kultur- og nærmiljøsjef i bydelen, Morten Nordlie.

Advarte

Det var Venstre, Ap, Rødt og Reza Rezaee (uavhengig sosialist) som gikk inn for den «frie kunstnerveggen» i august i fjor. Høyre og Frp stemte imot, fordi de fryktet hærverk.

– Vi advarte om dette men ble ikke hørt. Venstresiden avfeide oss, sier Kjell Omdal Erichsen.

I kveldens BU-møte fremmer de borgerlige et såkalt representantforslag.

– Det gjorde et sterkt inntrykk på meg å høre moren som fortalte bydelsutvalget at ungene hennes kommer hjem med hodepine på grunn av avgassene. Kombinert med forsøpling lider oppvekstmiljøet, sier Anita Sundal Skjøstad.

Watne mener vedtaket fra august i fjor er fullt av «løse tråder».

– Det er politisk uansvarlig. Mange har tolket vedtaket som at det er fritt fram på veggen. Men veggen skulle ikke åpnes før til våren. Nå er det vår. Hvorvidt det skal være fritt fram eller om barne- og ungdomsrådet bestemmer, er også uklart. Det er et korporativt vedtak hvor makten flyttes ut av folkevalgte organer, mener han.

De håper det ikke går politisk prestisje i saken, men at bydelsutvalget kan finne en løsning alle kan leve med.

– Når vi nå åpner for at veggen kan utsmykkes, har jeg god tro på at også sosialistene kan beveges fra sitt primærstandpunkt, som er fri for tagging, sier Sundal Skjøstad.


Reklame

Husker du disse to idiotene?