RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjern tvilling

Mye smak på tallerkenen, men ganske lite å ta hensyn til. Vi reiser ekstra langt for å finne dagens vin.

Selve kyllingen gjør kanskje ikke så mye ut av seg. Men sausen har til gjengjeld langt mer smak enn det som er tradisjonelt salt, søt, syrlig og litt sterk. En liten bitter snert noteres i avslutningen.

Med andre ord: Dette er komplekst og balansert, slik et godt asiatisk kjøkken skal være. Når sausen møter de andre råvarene, er det ingenting som stikker seg ut eller fram, alt smelter sammen i et komplekst smaksbilde,

Selv om det er mye smak, er det ikke nødvendigvis så kraftig spise, dette her. Jeg opplever det som ganske lett og frisk mat som etterlater deg med en behagelig mage, mett men ikke stappa.

Det er litt fett i skinnet på fuglen, det er sødme og litt kryddervarme i sausen. Utover dette er det ikke mange hensyn å ta. Da høres det jo ganske greit ut med en smaksrik, aromatisk vin med god friskhet til fettet og sødmen, samtidig trenger vi god sødmefull fruktighet uten at det blir søtladent, da blir det fort klissete og tungt.

20776 Twin Islands Sauvignon Blanc 2006, Marlborough, New Zealand. Kr 119.90 (Distriktsortiment)

svarer til forventningene med sin aromatiske, grønne stil og sødmefulle, men samtidig friske fruktighet som minner om lime og pasjonsfrukt. Vinen renser og frisker opp, det er frukt nok til å matche søtt, salt og litt styrke. Den har nok aromaintensitet, det oppstår også et morsomt ekko mellom urtene og grønnsakene i maten til det grønne elementet i vinen. Et lite snev av varme i finish er det: Her er det kryddervarmen og bitterheten fra maten som stikker seg fram, men dét kan kureres med en enda fruktigere og mer sødmefull vin, om du ønsker det.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere